Google Assistant puhuu nyt ruotsin jatkoksi nyt myös norjaa ja tanskaa – tuesta suomen kielelle ei tietoa

Google on laajentanut tekoälyä hyödyntävän virtuaaliavustajapalvelunsa Google Assistantin toimintaa nyt virallisesti myös norjan ja tanskan kielille.

Assistant ymmärtää ja osaa jatkossa vastata kysymyksiin myös norjaksi ja tanskaksi. Ruotsin kielelle tuki laajentui aiemmin tämän vuoden aikana.

Alkuvuodesta Google kertoi sen tavoitteena olevan Google Assistantin laajentaminen tämän vuoden aikana 30 kielelle. Suomi ei valitettavasti kuulunut näiden joukkoon eikä Assistantin tulosta suomen kielelle ole toistaiseksi vielä minkäänlaista tietoa.

Googlen puheentunnistus on toiminut myös suomeksi varsin pitkään, mutta se on vain yksi tarvittava osa-alue kehittyneen virtuaaliavustajan kehitystyötä.

Teknologiajättien puhumalla käytettävistä avustajapalveluista ainoastaan Applen Siri toimii suomeksi.

Google on kuluvan vuoden aikana päivittänyt Assistantia aktiivisesti lukemattomin uusin toiminnoin ja mahdollisuuksin. Pikku hiljaa päivitysten myötä Google Assistantista onkin jo kasvanut varsin hyödyllinen ja toimiva palvelu, mutta yleistyminen Suomessa edellyttäisi suomen kielen tukea.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja