Mainos

Google kehittää omaa näppäimistöä iPhonelle

Googlen kerrotaan kehittävän omaa näppäimistösovellusta Applen iOS-laitteille. Googlen näppäimistö on tietysti tuttu monille Android-käyttäjille, mutta iOS-versio näppäimistöstä sisältää pari erikoisuutta, joita Android-versiosta ei löydy.

Googlen iOS-näppäimistössä merkittävässä roolissa ovat hakumahdollisuudet. The Verge kuvailee, kuinka näppäimistö sisältää eleohjauksen, eli sormea voi vetää kirjaimelta toiselle ja näppäimistö arvaa sen perusteella halutun sanan. Näppäimistössä on myös Google-näppäin, jonka kautta pääsee tekemään verkkohakuja Googlen omalla hakukoneella. Lisäksi iOS-näppäimistö sisältää pikapainikkeet kuvien ja GIF-animaatioiden hakua varten. Googlen iOS-näppäimistön kerrotaan eroavan myös ulkoasultaan yhtiön Android-näppäimistöstä.

Google on tiettävästi kehittänyt kolmannen osapuolen näppäimistösovellusta Applen laitteille jo kuukausien ajan, mutta tiedossa ei ole, aikooko yhtiö julkaista sovelluksen tai milloin julkaisu voisi tapahtua.

The Vergen mukaan oman näppäimistön taustalla on Googlen halu saada ihmiset tekemään enemmän verkkohakuja. Google hallitsee hakuja tietokoneella, mutta ihmiset tekevät paljon vähemmän hakuja mobiililaitteillaan. Monet tietokoneilla tehtävät haut ovat hyvin yksinkertaisia, kuten ”Facebook” tai ”Gmail”, mutta vastaaville ei ole älypuhelimilla tarvetta, kun palveluille on usein omat sovelluksensa. Niinpä Google haluaa aktivoida ihmisiä tekemään mobiililaitteillaan enemmän hakuja, sillä juuri omien hakutulostensa yhteydessä yhtiö pääsee näyttämään kaikkein tuottavimpia mainoksia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.