Golfin ammattilaisjärjestö otti etäisyyttä Donald Trumpiin: suurturnaus siirrettiin pois presidentin omistamalta kentältä

PGA:n mestaruuskilpailu oli määrä pelata vuonna 2022 Trump National -kentällä New Jerseyn osavaltion Bedminsterissä, mutta lajin yhdysvaltalainen ammattilaisjärjestö päätti siirtää kisan muualle.

PGA of America arvioi, että mestaruuskilpailun järjestäminen Donald Trumpin omistamalla kentällä voisi haitata järjestön mainetta. Lajin on toivottu ottavan etäisyyttä innokkaana golfaajana tunnettuun Trumpiin, joka voi saada presidenttikautensa toisen virkasyytteen viimeviikkoisten mellakoiden ja niihin yllyttämisen takia.

Järjestön puheenjohtaja Jim Richerson otti turnauksen siirtämisen esiin viikonlopun aikana.

– On käynyt selväksi, että turnauksen järjestäminen Trump Bedminister -kentällä olisi haitallista PGA of America -brändille ja vaarantaisi mahdollisuutemme viedä erilaisia ohjelmiamme eteenpäin, Richerson sanoi.

– Tästä johtuen hallituksemme on tehnyt päätöksen irtisanoa sopimuksen turnauksen järjestämisestä. Päätös tehtiin sen vuoksi, että PGA of America ja ammattilaispelaajamme voisiat kehittyä ja kehittää lajiamme vielä vuosikymmeniä eteenpäin.

Trumpin edustaja kertoi ABC Newsin haastattelussa heidän olevan pettyneitä PGA of American päätökseen.

–  Tämä rikkoo välillämme olevaa sitovaa sopimusta, eikä heillä ole oikeutta irtisanoa sitä.

PGA Of American odotetaan tiedottavan korvaavasta kentästä jo tulevina viikkoina. PGA:n mestaruuskilpailu on yksi neljästä miesten vuosittaisesta arvoturnauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat