Tennisturnaus liittyi boikottiin – pelit keskeytettiin, kun viime vuoden kovapalkkaisin pelaaja vetäytyi välierästä

New Yorkissa pelattava tennisturnaus Western & Southern Open liittyi boikottiin viimeisimmän Yhdysvalloissa julki tulleen poliisiväkivaltatapauksen vuoksi. 

Poliisi ampui mustaa miestä seitsemän kertaa selkään sunnuntaina Wisconsinin Kenoshassa. Ampumisen uhri Jacob Blake on sairaalahoidossa, ja hän on ampumisen vuoksi halvaantunut vyötäröstä alaspäin.

Turnausjärjestäjien ilmoitus keskeyttää pelit tuli sen jälkeen, kun naistenniksen kärkinimiin lukeutuva japanilainen Naomi Osaka päätti vetäytyä välieräkamppailusta belgialaista Elise Mertensiä vastaan. Osaka halusi pelaamattomuudellaan osoittaa tukensa Blakelle.

Osaka on naisten maailmanlistalla sijalla 10. Pelaajalla riittää vaikutusvaltaa. Hän nousi kärkisijalla hiljattain julkaistussa parhaiten ansaitsevien naisurheilijoiden listalla. Forbesin mukaan Osakan kokonaisansiot olivat viime vuonna 37,4 miljoonaa dollaria eli noin 31,6 miljoonaa euroa.

– Tennis ottaa urheilulajina kantaa yhtenäisesti rodullista epätasa-arvoa ja sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta vastaan, sillä asia on noussut jälleen esille Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain tennisliitto, ATP- ja WTA-kiertue ovat päättäneet huomioida tämän tilanteen keskeyttämällä pelit Western & Southern Openissa torstaina 27. elokuuta, järjestäjien tiedotteessa kerrottiin.

– Ottelut jatkuvat perjantaina 28. elokuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja