Donald Trumpille lisää lunta tupaan: toinenkin golfkenttä suljettiin kilpailukalenterin ulkopuolelle – "Valtava isku hänen egolleen"

6:01
Donald Trumpilla enää viimeinen viikko presidenttinä – miksi demokraatit nostavat virkarikossyytteen viime hetkellä?

Donald Trump sai golfpiireiltä tuntuvan näpäytyksen, kun sekä PGA of America -ammattilaisjärjestö että eurooppalainen kattojärjestö R&A ilmoittivat välttelevänsä hänen omistamiaan kenttiä viime viikolla Washingtonissa nähtyjen tapahtumien takia.

Trump kehotti tuhansia kannattajiaan marssimaan kongressirakennus Capitoliin, kun kongressi oli juuri sinetöimässä hänen vaalitappiotaan Joe Bidenille. Tapahtuma johti kaaokseen. Ihmiset tunkeutuivat kongressirakennukseen ja pakottivat evakuoimaan niin edustajainhuoneen kuin senaatin.

Viisi ihmistä, mukaan lukien yksi poliisi, kuolivat.

PGA tiedotti sunnuntaina siirtävänsä vuoden 2022 PGA Championship -turnauksen, yhden miesten golfkauden neljästä majorista, pois Trumpin omistamalta kentältä Bedminsteristä, New Jerseystä.

R&A seurasi esimerkkiä maanantaina ilmoittamalla, ettei se järjestäisi lähitulevaisuudessa kilpailuja Trumpin omistamalla kentällä Turnberryssä, Skotlannissa.

– Emme palaa ennen kuin olemme vakuuttuneita siitä, että huomio kohdistuu turnaukseen ja kenttään itseensä sekä pelaajiin. Emme usko, että tämä on mahdollista nykyisissä olosuhteissa, järjestön toimitusjohtaja Martin Slumbers sanoi tiedotteessa.

Toinen miesten major-turnaus, British Open, on pelattu Turnberryssä kaikkiaan neljä kertaa, viimeksi vuonna 2009. Trump osti kentän itselleen vuonna 2014.

Vuonna 2015 R&A ilmoitti, ettei kenttä saisi järjestettäväkseen vuoden 2020 British Open -turnausta niin kuin oli suunniteltu. Syynä oli Trumpin rasistiset lausunnot. PGA of America siirsi samojen lausuntojen vuoksi yhden kilpailun pois Trumpin omistamalta kentältä Los Angelesista.

Toistakymmentä golfkenttää ympäri maailman omistavan Trump-organisaation edustaja kertoo heidän olevan ”äärimmäisen pettyneitä” tehtyihin päätöksiin.

Trump tunnetaan innokkaana golfaajana, joten kahden merkittävän järjestön päätöksiä voi pitää hänelle tuntuvina takaiskuina. Hän on halunnut jo pitkään järjestää major-turnauksen omalla kentällään.

– Tämä on ensinnäkin taloudellinen takaisku. Major-turnauksen järjestäminen on erittäin tuottoisaa, ja turnaus tarjoaa medianäkyvyyttä kentälle, mikä tekee siitä suositun pelikohteen. Tämä on myös valtava isku hänen egolleen. Kovan luokan golf-fanina ja miehenä, joka omistaa omasta mielestään maailmanluokan kenttiä, Trump menettää mahdollisuuden kehuskella ja tavata merkittäviä ammattilaispelaajia, urheilumarkkinoinnin asiantuntija Bob Dorfman sanoo Reutersille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja