Mainos

GM aloittaa itseajavan Bolt EV:n koeajot: "Ensimmäinen massatuotettu robottiauto"

General Motorsin sähköautosta Bolt EV:stä on valmistettu tavallisen mallin lisäksi myös itseajavia versioita. Näiden robottiautojen koeajot ovat alkaneet San Franciscossa.

Autovalmistaja General Motors on aloittanut toisen sukupolven Chevrolet Bolt EV:n testiajot julkisilla teillä. Autoja on testattu San Franciscossa, mutta testiajojen on tarkoitus alkaa myös Detroitin alueella ja Scottsdalessa, Arizonassa. Uuden Boltin valmistaminen alkoi tammikuussa.

General Motorsin toimitusjohtajan Mary Barran mukaan General Motors on tähän mennessä ainoa autovalmistaja, joka valmistaa itseajavia autoja massatuotantona.

– Tämä uuden sukupolven robottiauto antaa meille mahdollisuuden tehdä enemmän testejä itseajavilla autoilla ja siten edistää turvallisten, luotettavien ja täysin itseajavien autojen kehitystyötä, Barra sanoo.

General Motors ei ole vielä paljastanut, kuinka paljon itseajaville autoille on kertynyt kilometrejä testiajojen aikana.

Tehdasvalmisteisten, itseajavien Bolt EV -autojen on aluksi tarkoitus tulla kyydinjakamispalveluiden käyttöön suurkaupungeissa Yhdysvalloissa.

Sähköistä, ensimmäisen sukupolven Chevrolet Boltia myydään Euroopassa Opel Ampera-e -nimellä.


---

2:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.