Gettomasa muistelee syksyn Keskisuomalainen-kohua: "Jos olisin tiennyt, että se printataan lehteen, olisin ehkä käyttänyt vähän erilaista kieltä"

Gettomasa Keskisuomalaisen haastattelusta: “Olisin sanonut asiat toisin, jos olisin tiennyt, että se painetaan lehteen” 8:51
Gettomasa Keskisuomalaisen haastattelusta: “Olisin sanonut asiat toisin, jos olisin tiennyt, että se painetaan lehteen”

Räppäri Gettomasan haastattelu Keskisuomalainen-lehdessä syksyllä 2022 kohisutti suomalaista kulttuurikansaa.

Räppäri Gettomasa, oikealta nimeltään Aleksi Lehikoinen, on tällä hetkellä yksi Suomen kuunnelluimmista rap-artisteista. 29-vuotias Gettomasa oli syksyllä 2022 myös osana laajalti suomalaismedioissa käsiteltyä kohua, kun Keskisuomalainen julkaisi räppärin haastattelun, jossa tämä oli suivaantunut toimittaja Jemo Kettuselle

Vieraillessaan Huomenta Suomi -ohjelman sohvilla sunnuntaina 26. maaliskuuta Gettomasa kommentoi taannoista selkkausta. Keskisuomalaisenkin julkaisemassa, vuoropuhelun muodossa julkaistussa jutussakin tuli ilmi Gettomasan hermostuneen siihen, että haastattelun tehnyt toimittaja ei vaikuttanut tehneensä taustatyönsä ennen keskustelua. Artisti kertoi Huomenta Suomessa, että tämä oli asian laita.

– Olisin vaan toivonut, että hän (toimittaja) olisi jaksanut kirjoittaa Googleen ehkä ennen sitä haastattelua, että onko mun levy tullut. Sanotaanko näin, että jos olisin tiennyt, että se printataan lehteen, niin olisin ehkä käyttänyt vähän erilaista kieltä ja handlannut sen tilanteen vähän eri tavalla. 

– Mutta kyllä ne pointit, mitä mä siinä haastattelussa sanoin, niin seison niiden takana edelleen kyllä kuitenkin. 

Gettomasa kertoi turhautuneensa tilanteeseen muun muassa sen takia, että olisi toivonut ainakin Jyväskylässä, joka on hänen kotikaupunkinsa, tiedostettavan, mitä hän on saavuttanut. Gettomasan viides albumi Vastustamaton julkaistiin loppuvuodesta 2022, ja se on muun muassa palkittu sittemmin useilla Emma-palkinnoilla. 

– Olin ehkä turhautunut tähän toimittajaan juuri siitä asenteesta, että hei kaveri, olen just julkaissut vuoden myydyimmän levyn, ja siitä on jo muita valtamediajuttuja ulkona, niin kuinka paljon paremmin pitäisi tämä homma hoitaa, jotta kotikaupungissani viitsittäisiin tietää, että multa on tullut koko albumi edes ilos. Siihen se pointti ehkä vaan perustui. 

Katso yllä olevalta videolta Gettomasan haasatttelu kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat