Räppäri Etta joutui tekemään moninkertaisen työn ansaitakseen edustamansa genren arvostuksen: "Naisena joudut tekemään tosi paljon enemmän duunia"

Rap-artisti Etta ja suosion salat 5:59
Etta kuvaa olevansa kova muija, joka ei ota p*skaa keltään: "Olen rehellisesti oma itseni"

Viime vuodet ovat muovanneet Etasta yhden Suomen tämän hetken kovimmista rap-nimistä.

Artistina tunnettu Etta on eittämättä yksi tämän hetken kuumimmista rap-nimistä Suomessa. Hän kiertää parhaillaan Suomen esiintymislavoja 29 keikkaa kattavalla kesäkiertueellaan, ja hänen elokuussa 2022 julkaistu toinen albuminsa Tykkäät kummiski kipusi Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Valtavaa suosiota ovat niittäneet myös Etan ensimmäinen albumi Tyttö sekä kaksi EP:tä. 

Etta teki Tykkäät kummiski -albumillaan myös suomiräpin historiaa. Hän oli ensimmäinen naispuolinen räppäri, jonka albumi nousi Suomessa listaykköseksi.

Paikka suomiräpin kärkikahinoissa ei kuitenkaan ole tullut itsestään, vaan Etta on joutunut tekemään paljon töitä menestyksensä eteen. Sunnuntaiaamuna Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut artisti kuvaili joutuneensa tekemään kolminkertaisen työn ansaitakseen edustamansa genren arvostuksen.

– Tuntuu, että naisena joudut tekemään tosi paljon enemmän duunia mitä äijänä, hän totesi.

Rap-musiikkiin ja yleisesti skeneen kuuluu usein tietynlainen uho, asenne ja rankkuus. Huomenta Suomen juontaja Lorenz Backman tiedusteli Etalta, eikö moisen kovis-roolin ylläpitäminen esimerkiksi keikoilla tunnu raskaalta.

– Ei mitenkään! Ja kun koen, että se ei ole mikään rooli. Ehkä räpissä se vain on se ulosanti, hän sanoi.

Kun Etta vielä uransa alkuaikoina haki ja etsi omaa räppiääntään, kysyttiin häneltä usein, onko hän vihainen mimmi. Äänestä kun saattoi joskus saada sellaisen käsityksen.

– Miten ihanaa on, että kaikki, jotka ovat tavanneet minut kasvotusten ovat sanoneet, että sä olet niin ihana tyyppi! Totta kai lavalla on sellainen pikku twisti, mutta kyllä ihmiset haistavat sen, jos et ole oma itsesi ja vedät roolia, hän totesi.

Mahdollistaako artistin  rap- ja lavapersoona jotain sellaista, mitä siviili-Etta ei tekisi? Mitä Etta tarkoittaa usein käyttämällään ämmä-sanalla? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat