Mainos

Georgialaisnaiset arvostelevat kohteluaan Suomessa

Vaalimaalla viikko sitten pysäytetyt georgialaisnaiset on palautettu takaisin kotimaahansa.

Suora lento Lappeenrannasta Tbilisiin palautti tänään Vaalimaalle viikko sitten pysäytetyn georgialaisen naisryhmän kotimaahansa. Naiset ovat arvostelleet kohteluaan Suomessa. Heidät palautettiin kotimaahansa puuttuvien rahavarojen ja väärien tietojen antamisen vuoksi.

Matka kohti kotia alkoi varhain aamulla Joutsenon vastaanottokeskuksesta, jossa 48 georgialaista naista asusti viikon Euroopaan ajatellun kiertomatkan sijaan.

Apulaiskomentaja Pasi Tolvanen Rajavartiolaitokselta vahvistaa, että naisten käännyttämiseen johtivat puuttuvat rahavarat ja matkareitistä tahallisesti annetut väärät tiedot.

Georgialaisryhmän pysäyttäminen Vaalimaalle perustui Kreikan viime marraskuussa muille EU-maille lähettämään tietoon.

Rajavartiosto myöntää, että georgialaisbusseissa on virrannut Suomen rajan kautta Eurooppaan jopa 1500 naista. Viranomaisten mielestä ihmiskauppaa on vaikea valvoa ja torjua.

Poliisi ja rajavartiosto korostavat kuitenkin, että nyt käännnytety naiset eivät ole syyllistyneet mihinkään rikokseen. Ainoastaan kahden matkanjohtajan osalta tutkinta jatkuu.

Osa nuoremmista naisista väittää joutuneensa rajavartioston kovakouraisen kohtelun kohteeksi. He väittävät, että heitä on esimerkiksi revitty hiuksista. Kaikista pakkokeinoista ja voimankäyttökeinoista raortoidaan. Ainakaan vielä raporttia ei ole kuitenkaan tehty.

Naisryhmää lähti saattaamaan joukko poliiseja. Kymmenien tuhansien eurojen paluulennon kustantaa Suomen valtio.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 22.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.