George Russell sai sen, mitä Valtteri Bottas janosi Mersulla pitkään ja turhaan – kehui suomalaista vuolaasti

5:18
Valtteri Bottas kertoo MTV Urheilulle, miten neuvottelut Alfa Romeon kanssa etenivät.

George Russell, 23, korvaa Valtteri Bottaksen Mercedeksellä. Britti sai tallilta heti monivuotisen sopimuksen kisakuskina, toisin kuin Bottas missään vaiheessa Mersu-uraansa.

Valtteri Bottas on julkisestikin puhunut siitä hankalasta asetelmasta, joka hänellä Mercedeksellä on aina ollut. Hän sai tallilta kaudesta toiseen vain yksivuotisia sopimuspapereita, mikä on tarkoittanut jatkuvaa painetilaa ja olan yli vilkuilua huipputallin kuskina.

Bottas toivoikin seuraavasta sopimuksestaan monivuotista, ja sellaisen hän myös sai Alfa Romeolta. Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, Bottas on sveitsiläistallissa "ainakin seuraavat kolme vuotta".

Nyt myös Mercedes on aiemmasta poiketen katsonut pidemmälle tulevaisuuteen, ja antanut ensi kauden kuskilleen George Russellille monivuotisen kuskisopimuksen hopeanuolensa ratissa.

Mercedeksen tiedotteessa ei paljasteta Russellin sopimuksen tarkkaa pituutta, mutta Lewis Hamiltonin tulevan tallikaverin kontrahtia kuvaillaan pitkäaikaiseksi (eng. long term).

– Kun katsotaan jo hieman ensi kauteen, valehtelisin, jos väittäisin, että en ole täysin täpinöissäni. Tämä on valtava mahdollisuus, johon haluan tarrata kiinni molemmin käsin, Russell intoili.

– Minulla ei ole minkäänlaista illuusiota siitä, kuinka iso tämä haaste on – siitä tulee jyrkkä oppimisprosessi. Valtteri on asettanut riman korkealle ja suorittanut tasaisesti joka viikko, ajanut voittoihin, paalupaikoille ja auttanut tallia useisiin mestaruuksiin, Russell jatkoi.

Tulevaa tallikaveriaan Lewis Hamiltonia Russell kehuu kaikkien aikojen parhaaksi F1-kuskiksi.

– Olen ihaillut Lewisia siitä asti, kun ajoin kartingradalla, ja mahdollisuus päästä oppimaan hänenkaltaiselta roolimallilta radalla ja sen ulkopuolella kehittää minua kuljettajana, ammattilaisena sekä ihmisenä, Russell ylisti.

Russellilla on edessään vielä yhdeksän kisaa Williamsin F1-auton ratissa tällä kaudella ennen kuin hän pääsee nauttimaan toden teolla Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin ja Mercedeksen johtoryhmän luottamusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja