Game of Thrones -tähti otti kantaa sarjan käsikirjoittajien saamaan kritiikkiin

Game of Thrones -tähti Nikolaj Coster-Waldau kertoi paneelikeskustelussa Game of Thrones -näyttelijöiden tuntemuksista fanien lytättyä sarjan viimeisen kauden.

Suosikkisarja Game of Thrones tuli toukokuun lopussa päätökseen kahdeksan kauden jälkeen. Sarjan viimeinen kausi sai kuitenkin osakseen valtavan määrän kritiikkiä ja nyt yhtä Game of Thrones -päähenkilöistä esittänyt Nikolaj Coster-Waldau on ottanut kantaa fanien tyrmäykseen.

Jaime Lannisteria sarjassa näytellyt Coster-Waldau osallistui paneelikeskusteluun muutaman muun sarjan näyttelijän kanssa ja keskustelu kääntyi fanien mielipiteisiin viimeisestä kaudesta. Tanskalaistähden mukaan Game of Thrones -näyttelijöillä on yhteinen WhatsApp-ryhmäkeskustelu, jossa puitiin fanien antamaa, ajoittain julmaa palautetta.

– Jotkut harmistuivat hieman, sillä osa palautteesta oli ilkeää. Jos teet sen virheen, että alat lukea sitä paskaa, luonnollisesti jotkut harmistuvat, Coster-Waldau selitti.

Viimeinen kausi herätti sarjan faneissa valtavaa vastarintaa. Eräät perustivat adressin, jossa vaadittiin sarjan viimeisen kauden uudelleentekemistä uusilla käsikirjoittajilla. Kyseinen adressi keräsi yli miljoona allekirjoitusta.

– Oli olemassa se outo tunne, että mitä helvettiä? Työskentelimme niin kovasti. En pyydä, että kukaan olisi pahoillaan. Kerron vain, millaista oli käydä se läpi. Coster-Waldau jatkoi.

Suurimman osan kritiikistä saivat sarjan kaksi pääkäsikirjoittajaa, David Benioff ja D.B. Weiss. Kaksikko joutui valtavaan myllytykseen viimeisen kauden myötä ja suurimman osan mielestä he olivat pääsyyllisiä siihen, miksi viimeisin kausi oli niin suuri pettymys.

Kaksikkoa syytettiin kirjailija George R.R. Martinin maailman ja hahmojen tuhoamisesta. Lisäksi monet epäilivät, että heillä oli kiire viimeistellä viimeinen Game of Thrones -kausi, jotta he pääsisivät työstämään uutta Star Wars -projektia, johon kaksikko on kiinnitetty. Molemmat käsikirjoittajat vastasivat Martinin kirjojen televisioversion luomisesta ja työskentelivät sarjassa sen alusta alkaen.

Coster-Waldau muistutti faneja siitä, että Weiss ja Benioff eivät ole olleet kuuroja palautteelle ja että he todellakin laittoivat kaikkensa likoon sarjaa tehdessään.

– Se, että joku kuvittelee, että nämä kaksi sarjan luojaa eivät ole intohimoisia, mahtavia, investoituneita ja jos ajattelee sekunninkin, että he eivät viettäneet kymmentä vuotta pohtien, miten päättää sarja, on aika hölmöä, Coster-Waldau totesi käsikirjoittajien saamasta palautteesta.

Lähde: Vanity Fair

Lue myös:

    Uusimmat