Galaxy Tab S -tabletti kokeilussa: Loistava näyttö ohuessa paketissa

MTV Uutiset sai kokeiltavaksi Samsungin uuden Galaxy Tab S -tabletin. Kyseessä on Super Amoled -näytöllä varustettu Android-tabletti, joka on vain 6,6 millimetriä ohut.

Laitteesta on saatavilla 10,5-tuumaisella ja 8,4-tuumaisella näytöillä varustetut versiot. Kummassakin tapauksessa näytön resoluutio on 2560 x 1600 pikseliä. Suuremmalla näytöllä varustettu malli painaa 465 grammaa ja pienempi malli painaa 294 grammaa.

Kokeilussamme oli 10,5-tuumainen 16 Gt:n Wi-Fi -versio.

Ohut, mutta jämäkkä

Ohuesta muotoilustaan huolimatta Galaxy Tab S antaa itsestään hyvinkin jämäkän tuntuman. Kuoret ovat muoviset, mutta tästä huolimatta laatuvaikultelma on hyvä.

Takakansi on samaan tapaan pistekuvioitu kuin esimerkiksi ensimmäisen sukupolven Nexus 7 -tabletin kuori. Kuparin väriset kapeat kehykset laitteen reunoilla ovat mainio lisä ja ne tekevät laitteesta viimeistellyn oloisen.

Hyvälaatuinen näyttö on valttia

Ohuen muotoilun ohella Galaxy Tab S:n suurinta valttia on kerrassaan loistava näyttö. Super Amoled -näyttö tuottaa kirkkaan ja tarkan kuvan, jota kelpaa katsella hämärässäkin tilassa ilman minkäänlaisia valovuotoja. Katselukulmasta riippumatta kuva näyttää yhtä hyvältä ilman haalistumista.

Plussaa

-Ohut, mutta vankka rakenne

-Hyvälaatuinen Super Amoled -näyttö

-Hyvin toimiva sovellusten moniajo-ominaisuus

Miinusta

-Sormenjälkitunnistimen epävarma toiminta

-SideSync-näytönsiirtosovelluksen puutteellinen toiminta testin aikana

Tabletista löytyy Galaxy S5 -lippulaivapuhelimesta tuttu sormenjälkitunnistin, jonka saa otettua käyttöön asetuksista. Tunnistin on integroitu kotipainikkeeseen. Tunnistista pyyhkäistään sormella, jolloin laitteen lukitus avautuu.

Valitettavasti tunnistin ei ole aivan tarkka, joten keskimäärin sormella joutuu pyyhkäisemään tunnistinta pariin otteeseen, ennen kuin tabletti tunnistaa käyttäjän. Sama ongelma on läsnä myös Galaxy S5 -laitteessa. Tässä mielessä Applen iPhone 5S:n painettava sormenjälkitunnistin toimii loogisemmin ja tarkemmin.

Laitteen sivuille asennetut pienet kaiuttimet tuottavat miellyttävän kirkkaan äänentoiston ja jopa stereovaikutelmaa on havaittavissa. Matalat taajuudet saa luonnollisesti tablettien tapauksessa unohtaa, joten musiikin ystävän kannattaa ottaa kuulokkeet mukaan.

Sujuvaa moniajoa

Galaxy Tab S tarjoaa käyttäjän tarpeisiin mukavasti tehoa ja laite selviytyy ohjelmien moniajostakin vaivatta.

Näytön oikeata reunaa sipaisemalla saa näkyville ns. moni-ikkunapalkin, jossa olevia sovelluksia saa avattua rinnakkain näkyville näytölle halutun kokoisiin ikkunoihin. Kymmenentuumainen näyttö on jo sen kokoinen, että kaksi sovellusta mahtuu vaivatta omiin ikkunoihinsa samalle näytölle.

Yhtenä mielenkiintoisena ominaisuutena mainittakoon SideSync-sovellus, jonka kautta samassa Wi-Fi-verkossa olevan Galaxy S5 -kännykän näytön saa siirrettyä virtuaalisesti tabletin näytölle niin, että itse puhelin voi olla vaikka taskussa koko ajan.

Samsung Galaxy Tab 10,5 Wi-Fi

Käyttöjärjestelmä: Android 4.4

Suoritin: Octa Core: 1.9 GHz +1.3 GHz

Näyttö: 10,5-tuumainen Super Amoled (2560 x 1600 pikseliä)

Kapasiteetti: 3 Gt RAM-muistia, 16 Gt tallennustila, ylimääräinen muistikorttipaikka

Kamera: 2,1 MP edessä, 8 megapikselin takakamera salamalla

Akku: 7900 mAh

Koko: 247,3 x 177,3 x 6,6 mm, 465 g

Hinta: 500 euroa

Testilaitteessamme esiintyi kuitenkin tässä asiassa ongelmia: Saimme kyllä siirrettyä Galaxy S5:n näytön näkyville tabletin näytölle, mutta jostakin syystä virtuaalinäyttö ei reagoinut kosketuksiin. Ainoastaan puhelimen alareunan valikkonäppäimet toimivat virtuaalinäytön kautta. Tämä jätti kyseisen toiminnallisuuden testissämme puutteelliseksi.

Galaxy Tab S -tablettiin saa lisävarusteena myös mm. Book Case Cover suojakuoren, joka kiinnittyy napakasti tabletin takakuoressa oleviin pieniin kuoppiin. Tabletin näyttö kytkeytyy päälle suojakuorta avattaessa.

Suojakuori toimii samalla myös monipuolisena tukena tabletille. Jämäkän kuoren avulla tabletin saa tukevasti asetettua pöydälle erilaisiin kulmiin, mikä lisää laitteen käyttömukavuutta.

Hyvätasoinen uutuustabletti

Samsung Galaxy Tab S -tabletti on ensituntuman perusteella erittäin pätevä uutuus.

Laitteen ohuen jämäkkä design on onnistunut ja näyttö edustaa tablettien parhaimmistoa.

Galaxy Tab S -malliston hinnat vaihtelevat mallista riippuen noin 400-600 euron välillä. 4G-yhteyksillä varustetut versiot ovat Wi-Fi-versiota hieman kalliimpia. Kokeilussa olleen 10,5-tuumaisen Wi-Fi-version hinta on noin 500 euroa. Book Cover suojakuori maksaa noin 60 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat