Ruotsalaiset parkuivat tuomaritoiminnasta MM-pettymyksen jälkeen – pelaajat latasivat täyslaidallisen: "Se tuntui kuin maassa makaavan potkaisemiselta"

Ruotsi koki jalkapallon MM-kisojen välierissä katkeran tappion tiistaina, kun Espanja eteni MM-finaaliin lisäajan maalilla lukemin 2–1. Erotuomarina toimineen brasilialaisen Edina Alves Batistan toiminta kirvoitti sinikeltaisten riveissä kärkeviä näkemyksiä.

Kun lisäaikaa oli jäljellä noin minuutti, Ruotsi toivoi saavansa kulmapotkun. Espanjan Olga Carmona törkkäsi pallon päätyrajasta yli, mutta Lina Hurtigin katsottiin työntäneen tätä rikkeen arvoisesti.    

– Erouomarien on pystyttävä parempaan. Hän heittäytyi maahan ihan itse, Ruotsin Viaplaylla ottelua kommentoinut asiantuntija Saga Fredriksson puhisi.

Ottelun jälkeen useat pelaajat kävivät kuumana Batistan suuntaan sekä vihellysten että kommunikoinnin osalta.

– Mielestäni tuomarin tulisi kyetä keskustelemaan erilaisissa tilanteissa. Nyt se ei ollut mahdollista. Kun kyseessä on vieläpä välierä, se on kaiken a ja o. On tietysti helppoa sanoa näin jälkikäteen, mutta uskon, että siitä olisi ollut apua, oikea laitapuolustaja Nathalie Björn sanoi Aftonbladetin mukaan.

– Kysyin, miksi hän (Batista) ei voinut vastata kun puhuin hänelle, hän tavallaan hymyili ja katsoi minua. Se tuntui kuin maassa makaavan potkaisemiselta. Se ei ollut mukava tunne.

Ruotsalaispelaajat Kosovare Asllani ja Lina Hurtig olivat niin ikään tyytymättömiä tuomaritoimiin.

– Yritin puhua englantia, enkä kokenut saavani paljoakaan takaisin, Asllani sanoi.

– Minusta tuntui, että vain koska olimme suurempia ja vahvempia, kaikki tuomiot kääntyivät meitä vastaan, Hurtig valitteli päätösminuuttien vapaapotkutuomioita.

Yksi kuohuttaneimmista tilanteista oli Espanjan Salma Paralluelon 1–0-osuma. Eva Navarro oli maalintekotilanteessa paitsioasemassa, mutta videotuomaristo totesi, ettei tämä estänyt Ruotsin maalivahdin Zecira Musovicin näkyvyyttä.

– Tuollaisessa tilanteessa edessäni on paljon pelaajia. En tiedä, kuka on paitsiossa ja kuka ei, mutta jos hän on paitsiossa, hän ehdottomasti peittää näkyvyyttäni, Musovic sanoi.

Amanda Ilestedt myönsi, ettei nähnyt paitsiolta haiskahtanutta maalitilannetta.

– Toivon todella, että he tekivät oikean päätöksen, sillä jos he tekivät virheen, tulen hulluksi. 

– Hän vihelsi meitä vastaan jokaisessa tilanteessa. En ymmärrä yhtään. Hän ei mielestäni ollut oikealla tasolla. Emme hävinneet sen vuoksi ottelua, mutta tuomarityöskentelyn on oltava parempaa. Nyt se oli naurettavaa, Ilestedt tulitti.

Ruotsi pelaa pronssiottelussa lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa. Toinen välierä Australian ja Englannin välillä on ohjelmassa keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat