Mainos

G7-talousministerit luottavat talouskehitykseen

Kokouksensa päättäneet G7-ryhmän talousministerit valavat luottamusta maailman talouteen.

Kanadan Halifaxissa kokoontuneet G7-talousministerit haluavat vahvistaa markkinoiden uskoa talouskehitykseen. Ministerit sanovat yhteisessä lausunnossaan, että edellisen tapaamisensa jälkeen maiden talouskasvu on vahvistunut. Myös loppuvuoden osalta kehitys näyttää ministerien mukaan samansuuntaiselta, joten tulevaisuuteen suhtaudutaan luottavaisesti.

Kokouksessa keskusteltiin myös mm. terrorismin vastaisesta taistelusta ja sen vaikutuksista maailman talouteen. Osallistujat ovat tyytyväisiä tähän astisiin saavutuksiin, esimerkiksi terroristien varojen jäädyttämiseen yli 160 maassa. Seuraavana tavoitteena on estää terroristien rahansiirrot järjestelmissä, joissa välikäsien jäljitys ei ole ollut mahdollista.

Poliisit turvautuivat kyynelkaasuun

Globalisaation vastustajat osoittivat mieltään kokouksen yhteydessä. Ministerien lounaan aikana poliisit suihkuttivat hotellin edessä kyynelkaasua metalliaitoja kaataneiden aktivistien päälle. Poliisin mukaan kaksi aktivistia pidätettiin, mutta kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

G7-maiden ja Venäjän edustajat tapaavat Kanadan Albertassa kesäkuun lopussa. Kokoukseen odotetaan mittavia mielenosoituksia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.