Futismaiden välit kärjistyivät – ulkoministeri syyttää vastustajaa maajoukkueensa kidnappaamisesta

Venezuela syyttää Perun hallitusta jalkapallomaajoukkueensa kidnappaamisesta. Diplomaattinen kiista kärjistyi, kun Venezuelan miesten maajoukkueen käyttämän lentokoneen ei sallittu tankata Perun pääkaupungissa Limassa.

Venezuelan joukkueen kotimatka viivästyi noin neljällä tunnilla erimielisyyksien takia.

– Perun hallitus on syyllistynyt mielivaltaan, koska joukkueemme ei pysty palaamaan. Heidän lentokonettaan ei ole pystytty tankkaamaan Perussa, kertoi Venezuelan ulkoministeri Yvan Gil ennen tilanteen ratkeamista.

– Tällainen kidnappaaminen on kosto joukkueellemme, joka pelasi erityisen hyvän ottelun Limassa, ministeri korosti.

Peru ja Venezuela kohtasivat tiistaina Etelä-Amerikan MM-karsintaottelussa ja pelasivat 1–1-tasapelin.

Jo ottelun jälkeen tunteet kävivät kuumina. Venezuelan pelaajien mukaan perulaiset poliisit rikkoivat heidän fyysistä koskemattomuuttaan, kun pelaajat menivät tervehtimään fanejaan. Pelaajista Nahuel Ferraresi todisteli poliisien lyöneen häntä näyttämällä oikeaa kättään, jossa oli laastareita.

– Olin heittämässä pelipaitaani faneille, kun poliisi esti minua. Syntyi riitaa, ja poliisit ottivat pamput esiin, Ferrasesi kertoi.

Venezuela on Etelä-Amerikan MM-karsintalohkossa neljäntenä ja tavoittelee historiansa ensimmäistä lopputurnauspaikkaa. Perun joukkue on karsinnoissa viimeisenä.

Perun hallituksen mukaan se ei estänyt koneen tankkausta. Konetta operoiva Rutaca-lentoyhtiö selitti lennon viivästyneen merkittävästi, koska kone, sen henkilökunta ja matkustajat joutuivat tarkan turvatarkastuksen kohteiksi.

 

Lue myös:

    Uusimmat