Kaaos Riossa: Lionel Messi näki kentältä tragedian merkkejä – "He hakkasivat ihmisiä"

Argentiinan jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja ja kapteeni Lionel Messi syytti Brasilian poliisia julmuuksista, kun maiden välisen MM-karsintaottelun alku viivästyi puolella tunnilla poliisin ja argentiinalaisfanien yhteenottojen takia. 

Ottelu pelattiin Maracana-stadionilla Rio de Janeirossa tiistaina. Brasilian ja Argentiinan fanien välillä puhkesi tappelu kansallislaulujen aikana, minkä seurauksena poliiseja ryntäsi paikalla pamput esillä. 

Osa argentiinalaisfaneista vastasi tähän repimällä penkkejä irti ja heittämällä niitä poliiseja kohti. Osa kannattajista meni puolestaan paniikkiin ja ryntäsi kentälle. Yksi vierasfani makasi nurmella kasvot verissä, kunnes hänet kannettiin pois paareilla.  

Messin johtama Argentiinan joukkue meni katsomojen eteen rauhoittelemaan kannattajia, minkä jälkeen pelaajat poistuivat pukuhuoneeseen. 

– Se oli ikävää, sillä näimme, kuinka he (poliisit) hakkasivat ihmisiä. Poliisit alistivat ihmisiä jälleen kerran pampuillaan, aivan kuten Copa Libertadoresin finaalissa aiemmin. Osalla pelaajista oli perhettä katsomossa, Messi kommentoi tv-haastattelussa kentän laidalla. 

– Menimme pukusuojaan, sillä se oli paras keino rauhoittaa tilannetta. Se olisi voinut päättyä tragediaan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Messin mukaan joukkue oli huolissaan katsomossa olleista ihmisistä. 

– Olimme enemmän huolissamme siitä kuin ottelun pelaamisesta. Tuossa kohtaa ottelu oli toissijainen.

Myös Brasilian joukkueen kapteeni Marquinhos jakoi Messin huolen. 

– Olimme huolissamme perheistä, naisista ja lapsista, jotka olivat silminnähden paniikissa katsomossa. Kentältä katsottuna emme oikein tienneet, mitä tapahtuu. Se oli todella pelottava tilanne.  

Messin mainitsema Copa Libertadoresin finaali argentiinalaisen Boca Juniorsin ja brasialaisen Fluminensen välillä pelattiin Riossa aiemmin tässä kuussa. Ottelun yhteydessä nähtiin väkivaltaisia yhteenottoja. 

Brasilian ja Argentiinan välinen ottelu lopulta pelattiin. Argentiina voitti 1-0 Nicolas Otamendin tunnin kohdalla puskemalla maalilla. 

Tappio oli Brasilialle kolmas peräkkäinen, se on MM-karsintalohkon kuudentena. Viisi ottelua kuudesta voittanut Argentiina on keulilla. 

Lue myös:

    Uusimmat