Kultaleijonan ratkaisun arvo paljastui Venäjän aloitettua sodan – KHL:n suomalaiset elävät epätietoisuudessa: "Jokainen ukko vaikeassa tilanteessa"

0:44
Kiva vai kamala lähtökohta? Leijonat-mestari Valtteri Kemiläinen kohtaa CHL-finaalissa entisen seuransa Tapparan.

Valtteri Kemiläisen siirto KHL-seura Vitjazista ruotsalaiseen Rögleen on osoittautunut lottovoitoksi, vaikka hän on pelannut SHL:ssä vasta yhden ottelun.

Pääkuvan video: Ruotsalaisseura Röglessä vasta yhden ottelun pelannut Valtteri Kemiläinen nostaa esiin hauskan yksityiskohdan, kun puhe kääntyy tiistaisen CHL-finaalin vastustajaan Tapparaan, jossa Kemiläinen pelasi vuosikaudet. 

Tieto jyväskyläläislähtöisen Kemiläisen, 30, ja Vitjazin yhteisymmärryksessä sopimasta erosta tuli tammikuun viimeisenä päivänä. Vielä saman vuorokauden aikana Rögle tiedotti Kemiläinen-siirrosta.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Suomalaispuolustaja ei ehtinyt pelata Röglessä ennen olympiakomennusta, joka päättyi Leijonien kultajuhliin.

Pian olympialaisten jälkeen alkoi Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, mikä veti Kemiläisen vakavaksi. Tilanne voisi olla hänen kannaltaan huomattavasti vakavampi, jos hän olisi vielä Vitjazin pelaaja.  

– Onhan se aika hirveätä, mitä siellä tapahtuu. Kun tein tänne Ruotsiin sopimuksen, ei ollut hajua, että se (tilanne) voisi tällaiseksi eskaloitua. Tämä osoittautui lottovoitoksi, että pääsin tänne loppukaudeksi, Kemiläinen kommentoi MTV Urheilulle CHL-finaalin aattona maanantaina.

Hän on ollut yhteydessä KHL-kautta Venäjällä edelleen jatkaviin suomalaispelaajiin, joista osa oli mukana myös Leijonien olympiajoukkueessa.

– Siellä ollaan aika epätietoisia. Jokainen ukko on vaikeassa tilanteessa, kun ei oikein tiedä, miten pitäisi toimia ja mitä tehdä. Toivottavasti asiat selkiytyvät tässä seuraavien päivien aikana.

Juttu jatkuu videon alla. 

1:45
Kiovan vastarinta pitää pintansa, Harkovassa Venäjän pommitus kohdistui siviilikohteisiin – näin Venäjän hyökkäys viidentenä päivänä eteni.

Kemiläinen on ehtinyt pelata Röglessä yhden SHL-ottelun olympialaisten jälkeen. Mestaruusjuhlat painoivat jaloissa, mutta tilille tuli heti kaksi syöttöpistettä.

– Olihan se vähän rapsakka aloitus. Mutta olen päässyt ihan hyvin rytmiin kiinni.

Röglen kevätkausi on täynnä mahdollisuuksia. Joukkue on SHL:ssä toisena, tasapistein sarjakärki Skellefteån kanssa. Lisäksi se pelaa tänään CHL-finaalissa Tapparaa vastaan.

Tappara on Kemiläiselle hyvin tuttu, sillä hän edusti kirvesrintoja kausina 2016-2021.

– Finaalissa Tappara pyrkii kontrolloimaan kiekkoa. Me taas yritämme pitää vauhtia yllä, ja pudottaa heidät sillä tavoin kyydistä. Kova kamppailupeli tulossa.

Kemiläinen todisti ensi kertaa Röglen kotiottelua paikan päällä viime torstaina. CHL-finaalista tulee hänen mukaansa hurja näytös.

– En ole vähään aikaan tuollaista sirkusta nähnyt. Aika huikea meininki. Tupa on täynnä ja hirveä huuto päällä. Siihen kannatta varautua, Kemiläinen summaa.

CHL-finaali Rögle-Tappara C Moressa ja Sub-kanavalla tiistaina kello 20 alkaen. Studio-osuus käynnistyy C Moressa jo kello 19.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja