Frendit-tähti arvioi, kuinka erilaiselta hittisarja näyttäisi tänä päivänä – antoi myös näpäytyksen kriitikoille: "Siihen aikaan se oli edistyksellistä"

5:55
Frendit tekee paluun tänä vuonna – näistä syistä uusi jakso tulee juuri nyt

Lisa Kudrow'n mukaan Frendit kuvattaisiin tänä päivänä hyvin erilaisella roolituksella.

Yhdysvaltalaista Frendit-sarjaa kuvattiin kymmenen tuotantokauden ajan vuosina 1994-2004. Sarjasta oli tarkoitus kuvata odotettu jälleennäkemisjakso maaliskuussa, mutta kuvauksia jouduttiin siirtämään koronaviruspandemian takia. 

Viime vuosien aikana ohjelman on saanut osakseen myös kritiikkiä varsin homogeenisestä kuvauksestaan: kaikki sarjan kuusi päähenkilöä ovat vaaleaihoisia siitä huolimatta, että he kaikki asuivat New Yorkin kansaisessa kansainvälisessä metropolissa, kyseinen kuusikko kohtasi sarjassa harvakseltaan ihmisiä, jotka olisivat edustaneet muita etnisyyksiä. 

Sarjassa Phoebe Buffayta näytellyt Lisa Kudrow arvioi, että mikäli sarja kuvattaisiin kokonaisuudessaan tänä päivänä, näyttäisi se hyvin erilaiselta. 

– Voi se olisi täysin erilainen. Tietenkään roolitus ei olisi täysin valkoinen. En ole varma mitä muuta, mutta mielestäni sitä pitäisi katsoa aikakapselina, eikä siten, että mitä he tekivät väärin.

Kudrow korostaa myös, että monet sarjan käänteistä olivat kuitenkin aikanaan hyvinkin mullistavia kuvauksia televisiossa.  

– Siinä oli mies, jonka vaimo tajusi olevansa lesbo ja raskaana, ja he kasvattivat lapsen yhdessä? Meillä oli myös sijaisäitiys-teemoja. Siihen aikaan se oli edistyksellistä.

Kudrow'n Frendit-kollega David Schwimmer, 53, on puhunut aiemmin siitä, kuinka hän pyrki vaikuttamaan aikoinaan sarjassa mahdollisilla tavoilla sen monimuotoisuuteen, tiedostaessaan sen puutteet. Näin ollen Schwimmer toimi itse vaikuttimena sille, että hänen roolihahmonsa Ross Geller tapaili sarjassa naisia, joilla oli erilaiset etniset taustat. 

– Yksi ensimmäisistä tyttöystävistä, joka minulla oli sarjassa oli amerikanaasialainen nainen ja myöhemmin tapailin afroamerikkalaisia naisia. Se oli erittäin tietoinen yritys osaltani. 

Lähde: Vulture

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja