David Schwimmer paljastaa tavan jolla hän vaikutti Frendit-sarjan erityisyyteen: "Se oli erittäin tietoinen yritys osaltani"

David Schwimmer kertoo olleensa vahva monimuotoisuuden puolestapuhuja Frendit-sarjan tuotannossa.

Näyttelijä David Schwimmer, 53, tunnetaan parhaiten Ross Gellerin roolistaan yhdysvaltalaisessa hittisarjassa Frendit, jota esitettiin kymmenen tuotantokauden ajan vuosina 1994-2004. Schwimmer kertoi hiljattain antamassaan haastattelussa ajaneensa vahvasti erilaisuuden sanomaa läpi Frendien kuvausten. 

Haastattelussaan Shcwimmer kertoi tehneensä tietoisia valintoja saadakseen ohjelmaan mahdollisimman paljon värillisiä ihmisiä. 

– Olin hyvin tietoinen monimuotoisuuden puutteesta ja kampanjoin vuosien ajan jotta Ross deittailisi värillisiä naisia. Yksi ensimmäisistä tyttöystävistä, joka minulla oli sarjassa oli amerikanaasialainen nainen ja myöhemmin tapailin afroamerikkalaisia naisia. Se oli erittäin tietoinen yritys osaltani. 

Schwimmer myöntää, että jotkut osat Frendeissä olivat kuitenki ongelmaisia. Hän kuitenkin puolustaa sarjaa siinä, että se venytti tuolloisia rajoja monin tavoin. 

– Totuus on myös se, että ohjelma oli mullistava aikanaan sen suhteen, miten huolettomasti siinä käsiteltiin seksiä, suojattua seksiä, homoavioliittoja sekä seurustelusuhteita. 

– Ohjelman pilottijaksossa hahmoni vaimo jätti hänet naisen takia ja siinä nähtiin saman sukupuolen edustajien häät, minun ex-vaimoni sekä hänen vaimonsa, ja minä olin paikalla. 

Ohjelmassa käsiteltiin osittain myös juutalaisuutta, mikä Schwimmerin mielestä oli mielenkiintoista. Hän kertoo olevansa iloinen siitä, että ohjelmassa tunnustettiin erilaisten uskontojen näkemysten olemassaolot. 

– Mielestäni se ei ollut mitenkään järisyttävää tai mullistavaa, mutta olen kyllä iloinen siitä, että meillä oli ainakin yksi jakso, missä ei ollut kyse vain puhtaasti joulusta. Siinä oli myös kyse hanukasta. 

Lähde: USA Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja