Frederikiä syytetään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta – artisti kertoo, mitä juhannuksena liikenteessä tapahtui: "En missään nimessä…"

Vielä ei ole tiedossa, milloin asiaa käsitellään oikeudessa.

Laulaja Frederik, oikealta nimeltään Ilkka Sysimetsä on saanut syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, asia vahvistetaan MTV Uutisille Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta. Sysimetsän syytteestä uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta kerrotaan MTV Uutisille, että asiakirjat käräjäoikeuteen saapuivat elokuussa. Syytettä piti käsitellä käräjäoikeudessa jo joulukuussa, mutta se peruuntui. Uutta käsittelypäivää ei ole vielä sovittu.

Seiskan mukaan Sysimetsä oli viime juhannuksena ajanut Porvoon moottoritiellä holtittomasti ja lopulta auto oli ajautunut keskipientareen yli vastaantulijoiden kaistalle. Seiskan mukaan Sysimetsä oli tehnyt moottoritiellä u-käännöksen ja poistunut seuraavasta liittymästä.

"En missään nimessä ajanut moottoritietä väärään suuntaan"

MTV Uutiset tavoitti Sysimetsän kommentoimaan juhannuksen tapahtumia.

– Ajelin moottoritietä puoli kuuden aikaan Porvooseen päin. Hirvi seisoi tien oikealla ja pyöritteli korviaan, Sysimetsä aloittaa.

Sysimetsä kertoo väistäneensä moottoritiellä vasemmalle kaistalle.

– Asfaltissa oli korkea reunus ja eturengas putosi tien ulkopuolelle, enkä saanut enää käännettyä autoa takaisin tielle. Minulla oli takarengas puhki, epäilen sen olleen jo ennen ajautumista pientareelle.

Sysimetsä kertoo joutuneensa autollaan lopulta moottoritien välissä olleelle pientareelle.

– Pientareella ei ollut kaiteita, vaan siinä oli metrin heinikko ja jotain pienromua, joihin autoni osui. Vauhtini hiljeni heinikossa. Katsoin, ettei autoja näkynyt, joten tein pientareella u-käännöksen ja lähdin ajamaan moottoritietä takaisin Helsinkiin päin.

– En missään nimessä ajanut moottoritietä väärään suuntaan, enkä ajanut ylinopeutta.

Sysimetsä sanoo ajaneensa rikkinäisellä autollaan läheiselle huoltoasemalle.

– Huoltoasema oli kiinni, koska oli juhannus. Joku oli hälyttänyt paikalle poliisit, jotka puhalluttivat ja teki huumetestit, mitään ei löytynyt.

– Ajoin vielä autoni torille, josta se hinattiin pois. Myöhemmin sain haasteen postissa.

Lue myös:

    Uusimmat