Mainos

France Telecom luopuu TeliaSoneran ostamisesta

Teleyhtiöt TeliaSonera ja France Telecom jatkavat matkaansa erillään toisistaan. Ranskalaisyhtiö perui tänään TeliaSonerasta tekemänsä noin 33 miljardin euron ostotarjouksen.

Markkinoilla usko kaupan toteutumiseen hiipui jo viime viikolla, kertoo Pohjolan analyytikko Kimmo Stenvall.

- Hintaanhan tämä kaatui. Yhdistymisen hyödyt olisivat olleet sen verran vähäiset, että France Telecomilla ei ollut edellytyksiä tehdä sellaista tarjousta, jonka TeliaSoneran osakkeenomistajat olisivat hyväksyneet, sanoo Stenvall.

France Telecomin mukaan TeliaSoneran kanssa käydyissä neuvotteluissa ei löydetty molempia tyydyttävää ratkaisua sopimuksen taloudellisista ehdoista. Yhtiön mukaan TeliaSoneran osto ei ole olennainen sen strategian kannalta.

Talouslehti Wall Street Journalin mukaan vielä eilen yhtiö korotti hieman tarjoustaan TeliaSonerasta. TeliaSoneran hallituksen mukaan tarjous ei parantunut riittävästi.

- Koska sopimuksen ehtoihin ei ole tullut merkittäviä parannuksia, TeliaSoneran hallitus pysyy kannassaan, jonka mukaan tarjous huomattavasti aliarvostaa yhtiötä, yhtiö totesi.

Hyvät näkymät idässä

Kuun alun ostotarjouksessa TeliaSoneran hinnaksi tuli noin 56 kruunua osakkeelta. Markkinoilla on arvioitu, että tarjouksen olisi pitänyt nousta 60-65 kruunuun osakkeelta, jotta se olisi hyväksytty. TeliaSoneran suurimmat omistajat ovat Ruotsin ja Suomen valtiot.

Ruotsin valtio ilmoitti tänään uutistoimisto AFP:lle tähtäävänsä edelleen omistusosuutensa myyntiin kahden vuoden sisällä. TeliaSoneran hallitus ja Suomen valtio korostivat luottavansa TeliaSoneran mahdollisuuksiin itsenäisenä yhtiönä.

- Samalla kun TeliaSonera on merkittävä toimija Pohjoismaiden markkinoilla, on sillä myös hyvät näkymät erityisesti idän nopeasti kehittyvillä markkinoilla, sanoi valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.).

Stenvall ei usko, että France Telecom uusii tarjoustaan lähivuosina.

- Molempien yhtiöiden rakenteissa pitäisi tapahtua muutoksia, tai aikaa pitää kulua muutama vuosi. Jos yhtiöiden liiketoimintaportfoliot ovat nykyisellään, uuden tarjouksen tekemiselle ei ole edellytyksiä lähivuosina, Stenvall sanoo.

France Telecomin ja TeliaSoneran yhdistyminen olisi tehnyt yhtiöistä maailman neljänneksi suurimman teleoperaattorin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.