Mainos

Fortumin toimitusjohtaja Uniper-kaupasta: "Uskon ja toivon, että nyt saadaan rauha maahan"

3:31
Energiajätti Fortum osti Uniperia 2,3 miljardilla.

Energiayhtiö Fortum on nappaamassa määräysvallan saksalaisesta Uniperistä pitkän uuvutustaistelun päätteeksi.

Uniperin johto on ollut vastahankainen Fortumin omistuksia kohtaan. Kiista repesi kaksi vuotta sitten edellisen kaupan yhteydessä, jolloin Uniper muun muassa kampanjoi suomalaislehdissä Fortumia vastaan.

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark uskoo, että tilanne rauhoittuu osakkeen omistajien välisestä kaupasta.

–  Uskon ja toivon, että kun omistusrakenne selkiytyy niin meillä on kaikki edellytykset siihen, että saadaan rauha mahan ja voidaan keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen eikä reviiri- ja muihin keskusteluihin, Lundmark sanoo. 

"Hiilituotannosta päästävä eroon"

Kaupan taustalla on halu vaikuttaa Euroopan energiamuutokseen. Uniperissä Fortumia kiinnostaa erityisesti vesivoima ja kaasu.

Fortum on saanut paljon kritiikkiä siitä, että yhtiö on mukana hiilivoimaloita omistavassa yhtiössä. Pekka Lundmark ei usko, että Uniperin hiilituotannosta tulisi yhtiölle minkäänlaista riesaa.

– Hiilituotannosta pitää päästä eroon ajan myötä se täysin selvä. Aikatauluja laaditaan parhaillaan. Päästökauppa ohjaa sitä jo nyt varsin voimakkaasti, Lundmark toteaa.

– Meillä ei ole periaatteellista näkemyseroa Uniperin kanssa tästä asiasta. Uniper on itse sanonut, että hiilen käyttö sähköntuotannossa on menneen ajan teknologiaa eikä voi olla osa pitkän tähtäimen suunnitelmaa.

1:49

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja