Mainos

Fortum: Emme hylkää Loviisaa

Fortum ei aio hylätä Loviisaa, vaikka yhtiö jäi ilman lupaa hallituksen ydinvoimapäätöksessä. Loviisan ydinvoimayksiköiden korvaaminen tulevaisuudessa on nyt epävarmaa, ja tämä on herättänyt suurta huolta Loviisan kaupungissa. Ydinvoimalat työllistävät Loviisassa 500 ihmistä.

- Emme ole vetämässä henkseleitä Loviisan päälle. Toivomme, että löytyy tapa, jolla Loviisa säilyy vahvana ydinvoimapaikkakuntana, toimitusjohtaja Tapio Kuula sanoo.

Kuula sanoo odottavansa nyt poliittista signaalia, jotta Fortum voisi harkita uutta ydinvoimahakemusta. Eduskunnassa ja erityisesti kokoomusryhmässä on jo käytetty puheenvuoroja, että Fortumin pitää saada seuraavalla vaalikaudella ydinvoimalupa Loviisaan.

Tämä oli jo kolmas kerta, kun Fortumin hakemus hylättiin. Hakuprosessi tuli maksamaan tällä kertaa yli kymmenen miljoonaa euroa. Jos Fortum aikoo tehdä uuden hakemuksen seuraavalle eduskunnalle, yhtiö joutuu aloittamaan ympäristövaikutusten arvioinnit ja muut lupaprosessit jälleen aivan alusta.

Kuula ei yhdy arvostelijoihin, joiden mukaan valtio ei huolehtinut ydinvoimapäätöksessä omasta yhtiöstään. Valtio omistaa Fortumista enemmistön.

- Yhteydenpito valtioon omistajana on toiminut erittäin hyvin. En näe, että valtio olisi yhtiönsä unohtanut, Kuula sanoo.

Fortum aikoo olla mukana Olkiluoto-nelosessa, jos Teollisuuden Voiman hanke saa rakentamisluvan eduskunnalta. Fortum omistaa neljäsosan Olkiluodon kolmesta ydinvoimalasta.

Loviisa on kuitenkin ainoa ydinvoimala, jossa Fortum toimii. Muissa se on vain omistajana.

Katso Jussi Kärjen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.