Forssan tappeluista ehdollista – rasistinen motiivi kovensi tuomioita

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut ehdolliseen vankeuteen kaksi nuorta miestä, jotka pahoinpitelivät turvapaikanhakijoita Forssassa viime elokuussa.

Tuomio on oikeuden mukaan tavallista ankarampi siksi, että tekojen motiivi liittyy pahoinpitelyn uhrien syntyperään. Lisäksi oikeus tuomitsi yhden turvapaikanhakijan sakkoihin pahoinpitelystä.

Oikeuden mukaan suomalaismiehet syyllistyivät kahden irakilaistaustaisen miehen pahoinpitelyyn, toiseen hieman ennen elokuun puoliväliä ja toiseen noin viikkoa myöhemmin.

Toista turvapaikanhakijaa tuomitut löivät kasvoihin sekä miehen kaaduttua potkivat tätä päähän ja vartaloon. Toista irakilaista molemmat suomalaiset löivät päähän ja lisäksi toinen heitti miehen maahan.

Toinen tuomituista suomalaisista oli vielä elokuussa alle 18-vuotias. Hän sai seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion kahdesta pahoinpitelystä. Toinen suomalaismies sai vuoden ehdollista kahdesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Sakkoihin tuomittu turvapaikanhakija syyllistyi käräjäoikeuden mukaan toisen tuomitun suomalaismiehen pahoinpitelyyn potkaisemalla tätä olkapäähän. Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen ja katsoi toimineensa hätävarjelutilanteessa.

Oikeus tuomitsi hänet 50 päiväsakkoon, mikä on hänen tuloillaan 300 euroa.

Forssassa sattui viime elokuussa useita yhteenottoja turvapaikanhakijoiden ja paikallisten nuorten miesten kesken. Osaa niistä poliisi on luonnehtinut joukkotappeluiksi.

Tutkintaa johtava komisario Tomi Repo Hämeen poliisista kertoo, että kaikkia väkivaltaan syyllistyneitä ei ole tähän mennessä saatu selville.

– Kyseessä on aika sekava vyyhti, sanoo Repo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja