F1-kuskimarkkinat: Max Verstappenin tuleva tallikaveri puhuttaa – "Ei kestänyt viimeksi vauhtia ja murtui ihan täysin"

Alfa Romeon Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin sekä AlphaTaurin Pierre Gaslyn sopimukset kaudelle 2021 jättävät enää muutaman F1-sarjan ajopaikan auki. C Moren Mika Salo, Ossi Oikarinen ja Niki Juusela kävivät vaihtoehtoja läpi.

Uuden elämän kakkostiimi AlphaTaurilla saanut Gasly olisi saattanut olla jo valmis palaamaan Red Bullille, josta hänet heitettiin pois kesken heikon kauden 2019. Nyt korvaaja Alexander Albon on samanlaisissa vaikeuksissa.

C Moren asiantuntijat Salo ja Oikarinen eivät kuitenkaan nähneet hyötyä Gaslyn nostamiseen Max Verstappenin tallikaveriksi. Red Bull pitää ratkaisullaan kuitenkin mahdollisuuden olemassa.

– Tuolla hän on ajanut niin mielettömän hyvin tänä vuonna, että kannattaa pitää, Salo sanoo Gaslyn kaudesta AlphaTaurista.

– Gasly ei kestänyt viimeksi Verstappenin vauhtia, musertui ihan täysin ja sortui hirveisiin virheisiin ja yliyrittämiseen. Siitä ei tullut mitään, ja hänet poistettiin koko tiimistä, Salo muistuttaa.

Sen sijaan Salo ehdottaa tilalle kokenutta kuljettajaa, joko Sergio Perezia tai Nico Hülkenbergiä. Ratkaisu olisi Red Bullille poikkeuksellinen, sillä se on tähän asti aina luottanut vain oman juniorimyllynsä kasvatteihin.

Huonot kokemukset voivat kuitenkin pakottaa yhtiön suunnanmuutokseen.

– Jos Red Bullille haetaan toista kuljettajaa, sen pitää olla sellainen, joka ei lähde hakkaamaan päätään yhteen Verstappenin kanssa, vaan osaa olla kakkoskuskin roolissa, jos tarvitsee, Oikarinen linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat