Fordin suunnittelijat mokasivat, ja nyt hurja määrä autoja on kutsuttava takaisin

Ford Bronco on rouhea ulkoa, mutta täyttä digiä sisältä 0:38
Ford Bronco on rouhea ulkoa, mutta täyttä digiä sisältä. Katso videolta, millaista visuaalista ilotulitusta Broncon näytöille on tarjolla.

Ford kutsuu Yhdysvalloissa takaisin liki 200 000 Bronco-maasturia tavallista erikoisemman turvavyöongelman vuoksi. Syynä on nimittäin valmistusvirheen sijaan auton suunnittelussa käynyt lapsus.

Yhdysvaltalainen autovalmistaja Ford on ilmoittanut kutsuvansa takaisin yhteensä 175 550 viisiovista Broncoa, jotka on valmistettu vuosina 2020–2023. Jos takaisinkutsun piirissä olevat autot asetettaisiin jonoon puskurista puskuriin, olisi letkalla pituutta yli 840 kilometriä.

Viisiovisessa Broncossa kuljettajan ja apukuljettajan turvavyöt, jotka sijaitsevat auton korin ja istuimen selkänojan välissä, ovat jääneet sen verran ahtaaseen paikkaan, ettei turvavyöhön yltäminen ole niin vaivatonta kuin sen pitäisi olla.

Viranomaisten huolena on se, että haastavan sijoittelun vuoksi joku voi kokea helpommaksi olla kiinnittämättä turvavyötä kuin kalastella sitä selkänojan ja auton B-pilarin välistä.

Vain viisiovista versiota koskeva ongelma korjataan asentamalla auton B-pilarin sisäpuolelle ja istuimen selkänojan väliin ylimääräinen levy, joka pitää vyön paremmin käden ulottuvilla. Lisäksi auton käyttöohjekirjaan lisätään maininta vyön oikeaoppisesta käyttämisestä.

Ford kertoo selvittävänsä parhaillaan, miten virhe on päässyt tapahtumaan.

Broncoa ei myydä Suomessa.

Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat