Ford esitteli uuden Mondeon – tarjolle ensi kertaa myös hybridifarkkuna

3:20
Tässä on uusi Ford Mondeo.

Ford Mondeo saapuu ensimmäistä kertaa markkinoille hybridifarmarina. Samalla suosikkimalli on saanut pienen kasvojenkohotuksen.

Markkinoilla ei ole tällä hetkellä liikaa tarjontaa farmarimallisista hybrideistä, joten Ford iskee Brysselin autonäyttelyssä esittelemällään uudella Mondeolla varsin hyvään rakoon.

Mondeon ulkonäköön on tehty pieniä viilauksia, mutta harjaantumaton silmä ei sitä välttämättä vanhasta erota. Etupuskuri on saanut hieman uutta muotoa, ja LED-päiväajovalojen designia on terävöitetty.

Hillittyjä muutoksia on tehty myös auton sisäpuolelle, mutta varsinaiset uudistukset liittyvät tarjolla oleviin kuljettajaa avustaviin järjestelmiin sekä voimalinjaan.

Hybridi on tarjolla kaksilitraiseen 140-kilowattiseen (185 hv) bensaturboon. Sähkömoottorin avulla auton hiilidioksidipäästöt on saatu puskettua alle 100 grammaan kilometrillä. Kulutukseksi ilmoitetaan 4,2 litraa sadalla kilometrillä.

Uutta on myös kahdeksanlovinen automaattivaihteisto sekä uudesta Focuksesta tuttu pyöreä vaihteenvalitsin.

Ford uskoo Mondeon hybridimallin muodostavan puolet koko mallin myynnistä. Uutta Mondeota valmistetaan Espanjan Valenciassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja