F1 saa jättimäisen pelastuspaketin – omistajataho myöntää karun tilanteen: koko kauden peruuntuminen on mahdollista

F1-sarja, tallit ja kisajärjestäjät ovat saamassa yhteensä 1,4 miljardin dollarin eli yli miljardin euron pelastuspaketin sarjan omistavalta Liberty Medialta. Asiasta uutisoi yhdysvaltalainen talouslehti Forbes.

Koronaviruspandemian aiheuttama F1-kauden keskeytyminen jo ennen sen alkamista on pannut tallit ahtaalle. Sponsori- ja palkintorahasta elävien formulatiimien tilanteeseen on tulossa kuitenkin helpotusta.

F1-sarjan oikeudet omistava Liberty Media on Forbesin mukaan laittanut liikkeelle 1,4 miljardin dollarin eli yli miljardin euron suuruisen pääomalainan.

Tallien, kisajärjestäjien ja muiden toimijoiden ahdingon helpottamisen lisäksi pelastuspaketilla on mahdollista kuitata osan F1-sarjan aiemmin ottaman 2,9 miljardin dollarin rahoituslainan takaisinmaksueristä.

Liberty Median toimitusjohtaja Greg Maffei kertoi Forbesin mukaan sijoittajille torstaina, että osalle talleista on jo nyt maksettu palkintorahoja etuajassa tilanteen pelastamiseksi.

– Joissain tapauksissa saatamme tehdä sellaista enemmänkin. On myös muita asioita, joilla voimme parantaa apua tarvitsevien tallien tilannetta, Maffei totesi.

Maffei kuitenkin teroitti, ettei Liberty Median shekkivihko ole pysyvästi avoinna.

– Haluamme varmistaa, että tallit ovat toimintakykyisiä, koska ne ovat tärkeitä meille jatkossakin.

F1-sarjalta jää saamatta tänä vuonna iso osa kisajärjestäjien maksamista lisensseistä, jotka olivat viime vuonna yhteensä 602 miljoonaa dollaria.

– Tuottomme ovat tänä vuonna matalammat, eikä niitä välttämättä ole lainkaan, Maffei myönsi.

Tällä hetkellä kauden alkamisen ajankohta on edelleen arvoitus. Maffein mukaan Libertyllä on valmiit suunnitelmat useiden eri skenaarioiden varalle. Myös koko kauden peruuntumiseen on varauduttu.

– Meillä on eri skenaarioita sille, ettei ajeta yhtäkään kilpailua ja toisaalta myös sille, että ajettaisiin 15–18 kilpailua ilman fanien läsnäoloa, Maffei kertoo.

F1-sarjan käynnistymistä vaikeuttaa sen kansainvälinen luonne. Ei riitä, että järjestäjämaa sallii tapahtuman organisoimisen, vaan myös tallien kotimaiden Ison-Britannian, Sveitsin ja Italian rajat on oltava avoinna, jotta ne voivat osallistua normaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat