Mainos

Flying Finn konkurssin partaalla

Flying Finn -yhtiö keskeyttää kaikki lentonsa ensi yöstä alkaen.

Flying Finn -halpalentoyhtiön kaikki lennot keskeytyvät ensi yönä. Yhtiö ilmoittaa jättävänsä konkurssihakemuksen huomisaamuna, jos neuvottelut lisärahoituksen saamiseksi suomalaisilta sijoittajilta ei tuota tänään tulosta.

Toimitusjohtaja Peter Seveliuksen mukaan lentojen peruuntuminen johtuu negatiivisen julkisuuden aiheuttamista maksuvaikeuksista. Viime aikojen vaikeudet ovat vähentäneet lentojen varauksia.

Vielä tämän päivän lennot lennetään normaalisti. Yhtiöllä on lentoyhteyksiä Helsingistä Ouluun, Kuopioon, Rovaniemelle, Vaasaan, Joensuuhun, Kuusamoon, Ivaloon ja Kittilään.

Seveliuksella ei luottamusta

Ilmailulaitos kertoi eilen, ettei yrityssaneerauksessa olevan Flying Finn -yhtiön nykyinen toimitusjohtaja nauti lentoturvallisuushallinnon luottamusta eikä täten voi enää jatkaa tehtävissään.

Luottamuspulan taustalla ovat yhtiön toimitusjohtajan henkilökohtaiset talousvaikeudet.

- Taustalla on EU-asetuksesta tuleva vaatimus, jossa todetaan, että tällaisella henkilöllä ei saisi olla taustallaan talousepäselvyyksiä taikka konkurssia, Ilmailulaitoksen jaostopäällikkö Eero Kausalainen kertoi.

Flying Finn Oy:n toimitusjohtaja Peter Sevelius oli tyrmistynyt:

- Kuten moni muukin suomalainen, olen 90-luvun alussa antanut omavelkaisen takauksen erään yhtiön luottojen puolesta. Luotot on kuitenkin saatu järjestettyä velkojien kanssa.

- Helsingin ulosottovirasto on eri mieltä. Olen tänään saanut asiaa koskevaa aineistoa ja osa niistä on sellaisia, että niitä ei velkojien kanssa voida sopia. Verotyyppistä ja sellaista, Ilmailulaitoksen jaostopäällikkö Eero Kausalainen totesi.

Tappiota syksyllä lähes 8 miljoonaa euroa

On kulunut vasta vajaa vuosi halpalentoyhtiö Flying Finnin neitsytmatkasta ja yhä tummemmat pilvet kiusaavat vuokrakoneiden matkantekoa. Yhtiön kassa on ollut miinuksella kesästä saakka. Syksyn kuluessa tappiota kertyi liki 8 miljoonaa euroa.

Vuoden alussa koneet vuokrannut leasing-yhtiö uhkasi hakea kalustonsa pois kuukausien vuokrarästeihin kyllästyneenä. Flying Finn sai kuitenkin armonaikaa ja hakeutui yrityssaneeraukseen.

Ilmailulaitoksen mukaan uuden toimitusjohtajan nimi on ilmoitettava helmikuun 6. päivään mennessä, mikäli yhtiö haluaa säilyttää toimilupansa. Kahdessa viikossa ennättää kuitenkin tapahtua paljon. Yhtiön talous on kriittinen ja riskirahaa etsitään nyt kissojen ja korien kanssa.

Eilen rahoittajia kosiskeltiin Pohjois-Suomessa. Vakavaraisia, kotimaisia, kuvaili toimitusjohtaja neuvottelukumppaneita.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 27.01.2004)

Lentonsa maksaneiden kuluttajien asema on vielä epäselvä. Luottokortilla maksaneiden liput korvaa Luottokunta, mutta käteisellä maksaneiden asema on heikompi. Matkavakuutukset eivät myöskään aina korvaa tappioita.

(Talousuutiset 27.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.