Floridan romahtaneen kerrostalon kuolonuhrien määrä kasvoi jälleen, kateissa yhä ainakin 140 ihmistä

CNN 2:06
Lohduton näky luhistuneen rakennuksen raunioilla Miamissa: Olisiko jotain voitu tehdä toisin?

Floridassa pelastusviranomaiset ovat löytäneet jälleen yhden kuolleen Miamissa romahtaneen kerrostalon raunioista.

Kaikkiaan romahduksen jäljiltä tiedetään viranomaisten mukaan kuolleen 16 ihmistä.

Asiasta kertovat muun muassa uutiskanava CBS News ja Miami Herald -lehti.

Kateissa on edelleen yli 140 ihmistä.

Pelastustyöt onnettomuuspaikalla jatkuvat ja floridalaisviranomaiset ovat CBS:n mukaan pyytäneet liittovaltion hallintoa lähettämään paikan päälle ylimääräisen kaupunkioloihin erikoistuneen pelastusryhmän auttamaan romahduksen jälkimainingeissa.

CBS:n mukaan Levine Cava on kertonut yhteensä 210 ihmisen osallistuvan etsintöihin, jotka jatkuvat edelleen.

Pelastusryhmät tekevät pormestarin mukaan 12-tuntisia vuoroja ja heidän terveydentilaansa tarkkaillaan kovan työurakan lomassa.

CBS News esitti lehdistötilaisuuden suorana Twitter-tilillään. Romahduksessa kuolleet oli aiemmin laskettu niiden joukkoon, joiden olinpaikka on saatu varmistettua, mutta Levine Cavan mukaan viranomaiset eivät kuitenkaan enää ynnää kuolonuhreja kyseiseen lukuun.

Selvyyden vuoksi jatkossa esitetään kolme lukua: kuolleiden määrä, kateissa olevien määrä sekä niiden määrä, joiden olinpaikkaa ei ole pystytty vahvistamaan.

Pormestarin mukaan yhteensä 125 ihmisen olinpaikka on pystytty varmistamaan.

Tornitalo tuli maan tasalle muutamissa sekunneissa

Turma tapahtui Surfside-nimisellä paikkakunnalla lähellä Miami Beachiä.

Rannalla sijaitseva 12-kerroksinen tornitalo romahti asukkaiden nukkuessa. Valvontakameranauhoissa näkyy, miten 40 vuotta vanha rakennus tuli maan tasalle muutamissa sekunneissa.

Avoimia kysymyksiä on liittynyt muun muassa siihen, miten rakennus romahti niin nopeasti ja rajusti. Asiantuntijat ovat selvittäneet mahdollisia rakenteissa olleita kriittisiä vikoja.

New York Timesille asiaa kommentoineen insinöörin mukaan romahdus näyttää alkavan rakennuksen pohjan paikkeilta tai sen läheltä.

Presidentti Joe Bidenin on määrä vierailla Surfsidessa puolisonsa Jill Bidenin kanssa torstaina, ilmoitti Valkoinen talo tiistaina.

Presidenttipari haluaa muun muassa tavata perheitä, jotka ovat joutuneet kohtaamaan tragedian, sanoi lehdistösihteeri Jen Psaki.


Uutista päivitetty kello 18.49: Päivitetty tieto uusista löytyneistä ruumiista.

Lue myös:

    Uusimmat