Miamin kerrostaloromahdus: Palopelastajan nuori tytär löytyi kuolleena

Turistin video paljastaa: Miamissa romahtaneesta kerrostalosta vuosi vettä ja putosi kivimurskaa vain minuutteja ennen onnettomuutta 0:46
Turistin video paljastaa: Miamissa romahtaneesta kerrostalosta vuosi vettä ja putosi kivimurskaa vain minuutteja ennen onnettomuutta

Yhdysvaltain Floridassa viikko sitten osittain romahtaneen kerrostalon raunioista on löytynyt jälleen kahden ihmisen ruumiit.

Raunioista paikallista aikaa eilen löydetyt kuolleet nostavat kuolonuhrien määrän 22:een, viranomaiset kertovat. 126 ihmistä on edelleen kateissa.

Pelastustyöt jatkuvat Miamissa viime viikon torstaina tapahtuneen romahduksen jälkimainingeissa. Miami-Daden piirikunnan pormestari Daniella Levine Cava kertoi antaneensa määräyksen rakennuksen vielä pystyssä olevan osan purkamisesta turvallisuussyiden vuoksi.

–  Etsintä- ja pelastustehtävät ovat edelleen meidän ensisijainen prioriteettimme, Daniella Cava sanoi ja painotti haluavansa tämän tulevan selväksi.

–  Me arvioimme edelleen kaikkia mahdollisia vaikutuksia ja määritämme parasta aikajanaa aloittaa purkutyöt, hän lisäsi.

Pelastusviranomaiset joutuivat paikallista aikaa torstaina keskeyttämään etsinnät isoksi osaksi päivää raunioiden turvallisuudesta nousseiden huolien vuoksi. Pelastustoimintaa voitiin kuitenkin jatkaa myöhemmin samana päivänä.

Jokainen romahduksen jälkeinen ilta vaikea pelastajille

Torstai-iltana pelastajat löysivät raunioista kaksi kuollutta, joista toinen oli miamilaisen palopelastajan seitsemänvuotias tytär. Pormestarin mukaan jokikinen romahduksen jälkeinen ilta on ollut vaikea pelastustyöntekijöille, mutta lapsen löytäminen oli ollut "ainutkertaisen erilaista ja vieläkin vaikeampaa".

Alaikäisistä kuolonuhreista kerrottiin myös paikallista aikaa keskiviikkona, jolloin raunioista vahvistettiin löytyneen kahden lapsen ruumiit. Uutiskanava CNN:n mukaan kymmenen ja neljä vuotta vanhat tytöt olivat olleet siskoksia.

Suuri osa kookkaasta kerrostalosta romahti viikko sitten torstaiaamuna. Onnettomuus tapahtui Surfside-nimisellä paikkakunnalla lähellä Miami Beachia asukkaiden nukkuessa.

Karibialla riehuva hurrikaani aiheuttaa huolta

Perjantaina Levine Cava kertoi 126 ihmisen olinpaikan olevan vielä selvittämättä. Lukumäärä oli laskenut edellisestä, mikä viittaa siihen, että osa ihmisistä on löytynyt onnettomuuspaikan ulkopuolelta.

Kaikkiaan 188 ihmisen olinpaikka on saatu vahvistettua. Alkujaan kyseisessä lukemassa listattiin myös kuolonuhrit, mutta viranomaiset ovat sittemmin poistaneet kuolleet luvusta julkisesti kerrottavien tietojen selkeyttämisen vuoksi.

Viranomaiset pitävät silmällä myös Karibialla riehuvaa hurrikaani Elsaa. Myrsky saattaa pyyhkäistä Floridan ohitse varhain ensi viikolla, ja sen mahdolliset vaikutukset Surfsiden pelastustöihin ovat herättäneet huolta.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vieraili torstaina Floridassa tapaamassa onnettomuudesta selvinneitä ja kadoksissa olevien sukulaisia sekä pelastustyöntekijöitä.

Toisen miamilaiskerrostalon asukkaat evakkoon

Perjantaina toinen Miami Beachin pohjoisosassa alle kymmenen kilometrin päässä Surfsidesta sijaitseva kerrostalo määrättiin suljettavaksi ja evakuoitavaksi. Asiasta kertoi muun muassa NBC Newsin paikalliskanava, jonka mukaan rakennuksessa asuu yli 300 ihmistä.

Evakuointipäätös tehtiin sen jälkeen, kun rakennukseen tehdyssä tarkastuksessa löytyi rakenteisiin ja sähköihin liittyviä seikkoja, jotka koettiin vaarallisiksi.

Kaupungin mukaan kyse on varotoimenpiteestä. Sulku- ja evakuointimääräykset tulivat NBC:n mukaan voimaan välittömästi. Talon rakenteiden kunnosta on määrä tehdä täysi selvitys.

Uutistoimisto AFP:n mukaan paikalliset viranomaiset ovat tarkastaneet korkeita asuinrakennuksia Surfsiden onnettomuuden jälkimainingeissa.

Lue myös:

    Uusimmat