Floridan rannikolta löytyy vedenalainen laboratorio, jonne pääsee vain sukeltamalla – Tutkijat ovat pinnan alla ainutlaatuisten ilmiöiden äärellä: "Meistä tulee ikään kuin mereneläviä"

Yhdysvaltalainen televisiokanava CBS pääsi tutustumaan Floridassa sijaitsevaan tutkimuslaboratorioon. Laitos sijaitsee 15 metrin syvyydessä veden alla.

Aquarius Reef Baseen pääsee vain ja ainoastaan sukeltamalla.

– Tutkijat voivat tehdä täältä käsin pidempiä sukelluksia. Kun he sopeutuvat paineeseen, tutkijat voivat sukeltaa tunteja ja tehdä töitä täällä päiväkausia. Meistä tulee ikään kuin mereneläviä, kertoo meritutkija Mike Heithaus.

Meribiologi Jim Fourqurean kuvailee, että tunnelma paikan päällä on ainutlaatuinen.

– Meidän pitää vain kiinnittää huomiota siihen, että happipitoisuus, lämpötila ja kosteuden määrä ovat tasapainossa. Välillä unohtaa, että on edes 15 metrin syyvydessä, Fourqurean kertoo.

Kilpikonnat syövät liikaa ruohoa, mutta kukaan ei ole syömässä kilpikonnia

Laboratorion työntekijät tutkivat muun muassa ilmastonmuutoksen vaikutuksia mereneläviin. Tutkijoita askarruttaa tällä hetkellä muun muassa meriruohon merkittävä kato.

Tutkijoiden mukaan hehtaarin kokoinen meriruohokasvusto on verrattavissa hehtaarin kokoiseen palaan Amatsonin sademetsää: molemmat sitovat itseensä yhtä paljon hiilidioksidia.

– Me menetämme tällä hetkellä ruohoa nopeammin kuin koralliriuttoja. Kilpikonnat syövät sitä, ja meressä on yhä vähemmän haikaloja syömässä kilpikonnia. Niinpä meriruoho ei saa ikinä tilaisuutta kasvaa takaisin, Fourqurean kertoo.

Tutkijat korostavat, että juuri tällaisten ilmiöiden tutkimiseen laboratorio on tehty.

Kurkkaa vedenalaiseen laboratorioon yläpuolelta löytyvältä videolta!

Lähde: KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat