Floridan lento jatkuu NHL:ssä – konferenssifinaalissa suomalaisten kohtaaminen

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers varmisti paikan konferenssifinaalissa kaatamalla Toronto Maple Leafsin maalein 3–2. Florida vei ottelusarjan voitoin 4–1.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen erän alkuminuuteilla, kun ylivoimalla pelanneen Floridan kanadalaispakki Aaron Ekblad löi sisään uransa toisen pudotuspeliosuman. Erän lopulla johto kasvoi kahteen Carter Verhaeghen osumalla.

Toisessa erässä Toronton Morgan Rielly kavensi Floridan johtoa laukomalla sisään siniviivan tuntumasta. Kolmannen erän lopulla William Nylanderin tasoittava osuma vei ottelun jatkoerään.

Jatkoerää ehdittiin pelata yli 15 minuuttia ennen ratkaisumaalin koittamista. Floridan kanadalaishyökkääjä Nick Cousins pääsi ylivoimahyökkäyksen myötä tuomaan kiekon maalin edustalle ja upottamaan joukkueensa kolmannen osuman Toronton maalivahti Joseph Wollin vartiomaan maaliin.

Florida edellisen kerran konferenssifinaalissa vuonna 1996

Floridan suomalaiskolmikko Aleksander Barkov, Eetu Luostarinen ja Anton Lundell jäivät ottelusta tehopisteittä. Suomalaisista eniten peliaikaa keräsi kapteeni Barkov, joka nähtiin jäällä päälle 26 minuutin ajan.

Lundell ja Luostarinen viettivät kaukalossa molemmat noin 20 minuuttia.

Wollille kertyi ottelusta torjuntoja 40. Venäläisvahti Sergei Bobrovski torjui Floridan päässä 50 kertaa.

Florida saa konferenssifinaalissa vastaansa niin ikään suomalaispelaajia pursuavan Carolina Hurricanesin, joka varmisti jatkopaikan jo perjantaina.

Florida on viimeksi päässyt konferenssifinaaliin lähes 30 vuotta sitten. Vuonna 1996 Florida kaatoi konferenssifinaalissa Pittsburgh Penguinsin, mutta hävisi finaalisarjassa Colorado Avalanchelle.