Mainos

Floridalaiskoulu suosittelee luodinkestäviä suojia koulureppuihin – joukkoampumiset lisänneet suojavarusteiden suosiota

Yhdysvalloissa on viime vuosina tapahtunut useita tuhoisia joukkoampumisia. Niiden myötä markkinoille on tullut erilaisia luodinkestäviä suojavarusteita aina luodinkestävistä alusvaatteista läppärilaukkuihin, uutisoi CNN.

Floridan kristillinen koulu Miamissa on varautunut pahimpaan. Koulun oppilaille markkinoidaan koulureppuihin asennettavia luodinkestäviä paneeleja, joiden avulla oppilaita ohjeistetaan suojautumaan mahdolliselta aseelliselta hyökkäykseltä.

Kyseisessä koulussa ei ole koskaan ollut ampumistapausta, mutta luodinkestävillä suojilla halutaan tuoda opiskelijoille lisäturvaa siltä varalta, jos koulu joutuisi hyökkäyksen kohteeksi.

Yhdysvalloissa tapahtuneet tuhoisat joukkoampumiset ovat luoneet kysyntää monenlaisille suojavarusteille. Esimerkiksi vuonna 2012 Newtonissa Connecticutissa tapahtuneessa kouluampumisessa kuoli 28 ihmistä, joista 20 oli lapsia. Tämän jälkeen Marylandin yliopistolle hankittiin 200 luodinkestävää kirjoitustaulua.

Kuluvan vuoden lokakuussa Las Vegasin ammuskelussa kuoli ampujan lisäksi 58 ihmistä. Viime sunnuntaina Teksasin Sutherland Springsissä mies hyökkäsi aseen kanssa kirkkoon ja ampui 26 ihmistä ja sen jälkeen itsensä.

Lisääntyneen kysynnän myötä markkinoille on tullut esimerkiksi luodinkestäviä vihkoja, läppärilaukkuja, huopia, huonekaluja ja jopa alusvaatteita.

Luodinkestävään vaatetukseen pukeutuessaan ei tarvitse tinkiä muodista, sillä saatavilla on myös muotisuunnittelijoiden luoma mallisto, johon sisältyy monenlaista vaatetta aina sadetakeista nahkatakkeihin. CNN:n mukaan useat valtionjohtajat käyttävät näitä vaatteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.