Jatkuvat joukkoammuskelut näkyvät karulla tavalla kouluissa Yhdysvalloissa – lapsille ostetaan nyt luodinkestäviä koulureppuja: "Tämä on uskomattoman masentavaa"

Tältä näyttää Ohion joukkoampumisen tapahtumapaikalla – ainakin 10 kuollut 1:05
Katso video Ohion joukkoammuskelun tapahtumapaikalta

Yhdysvalloissa koulutarvikkeiden markkinoille on ilmestynyt jatkuvien joukkoammuskeluiden seurauksena luodinkestäviä koulureppuja. Kalliit reput on aiemmin myyty loppuun. 

Yhdysvalloissa joukkoammuskeluista on tullut arkipäivää, ja yhä useampi yritys myy nykyään muiden koulutarvikkeiden seassa luodinkestäviä koulureppuja. Niitä markkinoidaan perheille, jotka pelkäävät lastensa hengen puolesta, uutisoi The New York Times

– Tämä on uskomattoman masentavaa. Markkinat yrittävät ratkaista ongelmaa, jota poliitikkomme eivät suostu selvittämään, kommentoi asevalvontaa edistävän yrityksen Guns Down American johtaja Igor Volsky Timesille. 

Alun perin vaatimus luotirepuille kuohahti Floridan koulusurman jälkeen helmikuussa 2018. Tuolloin Parklandin lukiossa tapahtuneessa joukkoammuskelussa kuoli 17 ihmistä

Nyt koulujen alkaessa ja viikonloppuna Ohiossa ja Texasissa tapahtuneet joukkoammuskelut ovat jälleen nostaneet tarvetta luotirepuille.

Pikkuveli kuoli ammuskelussa

Ensimmäisen vuotensa Connecticutin yliopistossa pian aloittava J.T. Lewis sai äidiltään lahjaksi luotirepun. Lewisin pikkuveli kuoli vuonna 2012 kouluammuskelussa. 

– En tiedä, onko repulla mitään vaikutusta, mutta sillä saattaa olla, jos minua ammutaan takaapäin. 

Aikaisemmin osa kaupoista on myynyt luodinkestävät reput jopa loppuun. Reput maksavat normaalisti 100–200 dollaria. 

Asiasta uutisoi Suomessa ensin Iltalehti.  

Lue myös:

    Uusimmat