Florida varmisti ensimmäisenä pudotuspelipaikan – kapteeni Barkov menetti ennätyksen

Florida Panthers otti yöllä 5–3-voiton Buffalo Sabresista NHL:ssä. Samalla Panthers varmisti liigan ensimmäisenä joukkueena playoffpaikan.

Florida on pelannut 69 ottelua ja sillä on nyt kasassa 102 pistettä. Se johtaa itäistä konferenssia neljän pisteen turvin ennen Carolina Hurricanesia. 

Buffaloa vastaan Floridan suomalaiset olivat jälleen kerran iskussa. Anton Lundell vei joukkueensa 2–1-johtoon ensimmäisessä erässä. Nuorukainen tykitti paluukiekon upeasti verkkoon oman aloitusvoittonsa jälkeen. Myös joukkueen kapteeni Aleksander Barkov pääsi tehopisteille. Suomalainen tarjoili syötöt sekä 4–1 että 5–3 -maaleihin.

Floridan Jonathan Huberdeau teki joukkueensa avausosuman. Samalla hän teki Floridan kaikkien aikojen yhden kauden piste-ennätyksen. Huberdeaulla on kasassa jo 97 pistettä (24+73). Entinen ennätys oli Aleksander Barkovin nimissä kaudelta 2018-2019.

– Hän on uskomaton pelaaja, ja ansaitsee ennätyksen peliesityksillään, Barkov kehui joukkuetoveriaan nhl.comin mukaan.

– Meillä on vielä paljon pelejä jäljellä, joten on hauska nähdä mihin hän yltää, Barkov tuumaili.

Huberdeau on 97 tehopisteellään NHL:n koko pistepörssin kolmantena Edmonton-kaksikko Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin jälkeen.

Tulosta syntyy

Barkov on joukkueensa kauden toisiksi paras pistenikkari. Kapteeni on nakuttanut 72 pistettä, joista maaleja on 33 kappaletta. Barkov ja koko joukkue tehnyt maaleja mallikkaasti koko kauden ajan, mutta suomalainen muistuttaa, että ne eivät tule ilmaiseksi.

– Mielestäni meillä on tarpeeksi lahjakkuutta tehdä maaleja, jos kaikki työskentelevät lujasti. Ei pidä vain odottaa, että maaleja syntyy, Barkov sanailee.

– Olemme tehneet paljon maaleja, mutta samalla meidän pitää olla parempia puolustusalueella.

Floridalla on sarjan paras maaliero +82. Panthers on myös tehnyt eniten maaleja kaikista joukkueista tällä kaudella, 287, ja siihen on myös syynsä. Pantterilauma on laukonut todella ahkerasti. Jokaisessa viimeisestä seitsemästä ottelusta Florida on laukonut kiekkoa maalia kohti yli 40 kertaa.


Lue myös:

    Uusimmat