Mainos

Fiva: Finanssisektori vakaa, Nordean muutto luo tasapuolisuutta

Suomen pankkisektorin vakavaraisuus on edelleen vahva ja vakuutussektorin vakavaraisuus hyvä, toteaa Finanssivalvonta (Fiva).

Fivan mukaan Nordean suunnitelma muuttaa kotipaikkansa Suomeen merkitsee tasapuolisempia kilpailuolosuhteita pankkitoiminnalle Suomessa.

Suunnitelman toteutuessa aiempaa suurempi osa Suomen pankkitoiminnasta tulisi yhdenmukaisen valvonnan ja sääntelyn piiriin, Fiva toteaa.

Sen mukaan yhteinen eurooppalainen pankkisääntely jättää kuitenkin edelleen paljon tilaa eri valvojien tekemille kansallisille tulkinnoille.

– Rahoitusmarkkinoiden läpinäkyvyyden kannalta olisi suotavaa, että vakavaraisuusvaatimukset olisivat vertailukelpoisia maiden välillä, sanoo Fivan johtaja Anneli Tuominen.

Fiva julkisti tänään kesäkuun lopun tietoja finanssisektorin tilasta. Pankkisektorin kannattavuus heikkeni hieman, mutta on edelleen hyvä. Tulosta ovat rasittaneet liiketoiminnan kehityshankkeet, mutta samalla sitä ovat tukeneet arvopaperisidonnaiset palkkiotuotot sekä kaupankäynnin ja sijoitustoiminnan nettotuotot.

Työeläkelaitosten vakavaraisuus on vahvistunut ensimmäisellä vuosipuoliskolla, sillä niiden sijoitustuotto oli ensimmäisellä vuosipuoliskolla 4,2 prosenttia eli selvästi yli tuottovaateen.

Henki- ja vahinkovakuutusyhtiöiden vakavaraisuus vahvistui, vaikka sijoitustoiminnan tuotot jäivät hieman viime vuoden vastaavasta hetkestä.

Täydennetty kolme viimeistä kappaletta ja Fivan johtajan sitaatti kello 13:12.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.