Mainos

Fitness-äiti näpäyttää arvostelijoita: "Helposta" keisarileikkauksesta 16 kuukauden tuska

Kaksostytöt synnyttänyt 27-vuotias fitness-harrastaja äimistyi luettuaan artikkelin, jonka mukaan leikkaus on "helppo tapa" synnyttää.

Kaksostytöt synnyttänyt 27-vuotias fitness-harrastaja Sophie Guidolin sai lapsensa keisarileikkauksella. Hän äimistyi luettuaan artikkelin, jonka mukaan leikkaus on "helppo tapa" synnyttää, kertoo kidspot.com.au.

Nainen päätti kertoa kokemuksistaan Instagramissa.

– Keisarileikkaus on ”helppo tapa”. Hetkinen… Mitä minä juuri luin, Guidolin ihmettelee.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Tässä olen, 16 kuukautta sen jälkeen, kun sain (ihastuttavan) nenäkkäät kaksostyttöni keisarinleikkauksella. Oliko se ”helppoa”? Vedätte varmaan minua nenästä? Synnytysprosessi oli paljon kivuttomampi, mutta yli vuosi synnytyksen jälkeen yritän EDELLEEN toipua, ja minulla on kipuja.

Guidolin ei voi esimerkiksi laskea painoaan lantion varaan. Lisäksi hänellä on arpikudosta, joka särkee ja johon koskeminen sattuu. Esikoisensa Guidolin synnytti alateitse, jolloin toipuminen oli nopeampaa.

– Kun ajattelen asiaa, en sanoisi tätä ”helpoksi”, sanoisin tätä erilaiseksi.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Guidolin myös koki keisarileikkauksen myös pelottavana. Vaikka itse leikkaus oli kivuttomampi kuin alatiesynnytys, tuskat leikkauksen jälkeen varmistivat, että täydellisestä kivuttomuudesta ei voi puhua. Guidolinilla oli vaikeuksia esimerkiksi istua ja kävellä. 

Seuraavan lapsensa Guidolin synnyttäisi alateitse, jos hän saisi valita.

– Jokaisen ajatus ”vaikeasta” on erilainen. Entä, jos juhlisimme elämää, joka syntyi ja saapui maailmaan, sen sijaan että tuomitsisimme tilanteen sanomalla ”kenellä oli vaikeinta”?

Keisarileikkaus on tavallisin leikkaustoimenpide Suomessa. Vuonna 2013 leikattiin yli 9 400 äitiä. Se on noin 16 prosenttia kaikista synnyttäjistä. Yleisimmät leikkauksen haitat ovat tulehdukset ja verenvuoto.

***

3:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.