Mainos

Fiskars - laatua kotiin ja puutarhaan

Fiskars ei valmista suinkaan vain saksia, vaan suomalaisyrityksen tuotevalikoimaan kuuluu monia muitakin laadukkaita välineitä niin kotiin, keittiöön kuin puutarhaankin. Yrityksen maine laadun tekijänä sai alkunsa jo yli 300 vuotta sitten.

Rautaruukista kansainväliseksi yritykseksi

Fiskars on suomalainen yritys, joka on perustettu jo vuonna 1649. Alun perin se oli rautaruukki, jonka perusti Peter Thorwöste pieneen Fiskars-nimiseen kylään. Aluksi Fiskars valmisti veitsiä ja muita rautatuotteita, mutta vuosien varrella yrityksen tuotanto on laajentunut moniin muihinkin tuotteisiin.

1800-luvulla Fiskars keskittyi raudan jalostamiseen ja perusti myös konepajan, jossa valmistettiin esimerkiksi Suomen ensimmäinen höyrykone. Toisen maailmansodan jälkeen yritys kansainvälistyi voimakkaasti. Vuonna 2007 Fiskars laajeni entisestään ostamalla Iittala Groupin, joka omistaa Iittalan lisäksi myös muun muassa Arabia- ja Hackman-brändit.

Useimmat muistavat Fiskarsin oranssikahvaisista saksista, joiden valmistus on aloitettu vuonna 1967. Saksia on myyty yli miljardi kappaletta, ja saksien oranssi väri on suojattu tavaramerkillä. Fiskars-sakset tunnetaan laadustaan ja kestävyydestään.

Fiskars on tunnettu muistakin tyylikkäistä ja käytännöllisistä tuotteistaan, kuten puutarhatyökaluista, keittiövälineistä ja kodintarvikkeista. Suomalaisyrityksen tuotteet ovat hyviä ja kestäviä hankintoja kotiin, mökille ja lahjaksi. 

Fiskars tekee ruoanlaitosta helppoa

Oranssikahvaisten keittiösaksien lisäksi Fiskarsilla on paljon muitakin laadukkaita keittiötuotteita. Veitset ovat kuuluneet Fiskarsin tuotantoon alkuajoista lähtien. Laadun perinne elää yhä nykyaikaisen linjakkaissa Functional Form -veitsissä: sarjassa on saatavilla muun muassa kokkiveitsi, hedelmä- ja juuresveitsiä sekä veitsisarjoja. Functional Form -aterimet hurmaavat kauniilla muotoilullaan.

Fiskarsin kattilat ja pannut valmistetaan Suomessa Sorsakoskella. Kestävillä pannuilla ja kattiloilla on ilo kokeilla uusia reseptejä tai tehdä tuttuja suosikkiruokia. Fiskarsin “kovanaamat” eli Hard Face -sarjan paistinpannut, kattilat ja kasarit ovat olleet suosittuja. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimassa ovat “kovanaamojen” lisäksi myös kierrätetystä teräksestä valmistettu All Steel -sarja sekä sisä- ja ulkokäyttöön sopivat Norden-sarjan keitto- ja paistoastiat.

Fiskarsin tyylikkäät keittiövälineet on ilo pitää esillä myös modernissa, remontoidussa keittiössä ja välineiden myötä parannat paitsi kodin, myös loma-asunnon keittiön varustetasoa. Fiskars tuottaa myös pienempiä keittiövälineitä, kuten juustohöyliä ja raastinrautoja, jotka ovat hyviä lahjaideoita esimerkiksi ruoanlaitosta innostuneelle miehelle. Laadukkaita ja kestäviä Fiskarsin tuotteita voi löytää edullisesti esimerkiksi Black Friday - tai sesonkikampanjoista.

Kestävät Fiskars-tuotteet kotiin ja puutarhaan

Keittiövälineiden ohella Fiskars tuottaa monia käytännöllisiä puutarhatyökaluja. Osa niistä on lähestulkoon legendaarisia, kuten vaikkapa oranssikahvaiset kirveet. Kirveitä löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta niin puiden pilkkomiseen kuin retkeilyynkin.

Puutarhaan voi hankkia kestävät oksasakset tai pensassakset, joita on saatavilla niin peruskäyttöön kuin vaativaankin työskentelyyn. Fiskarsin haraviin on saatavilla myös QuikFit-vaihtopäitä nurmikon tai lehtien haravointiin.

Fiskarsin lumityökalut ovat aivan omaa luokkaansa. Pakkanen ei ehdi kipristellä kasvoilla, kun teet lumityöt Fiskarsin isolla lumikolalla. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyvät esimerkiksi SnowXpert-sarjan lumikolat, lumilapiot ja autolapiot.

Fiskarsin laadukkaita tuotteita voit hyödyntää myös remontoinnissa ja kodin pienissä korjaustöissä. Tuotevalikoimasta löytyvät saksien lisäksi muun muassa mattoveitset, vasarat ja käsisahat. 

Tutustu tarkemmin Fiskarsin valikoimaan ja tarinaan

Fiskars on tunnettu saksistaan, jotka ovat laadukkaat ja kestävät. Yleissaksien lisäksi myös esimerkiksi parturisakset ja lasten askartelusakset ovat nousseet klassikoiksi. Mutta kuten huomasimme, Fiskars tarjoaa paljon muitakin laadukkaita tuotteita. Niihin kannattaa tutustua, mikäli haluat tehdä takuulla kestäviä ja käytännöllisiä hankintoja.

Mitäpä jos lähtisit tutustumaan Fiskarsin kiinnostavaan historiaan tekemällä kotimaanmatkan Fiskarsin ruukkikylään? Alueelta löytyy muun muassa museo ja mahdollisuus tutustua käsityöläisten työtapoihin. Voit tehdä ostoksia ja hankkia matkamuistoja Fiskars Shopista. Raaseporissa sijaitsevalle ruukille voi tehdä päiväretken Helsingistä: voit varata sopivan majoituksen reissullesi Hotellit Helsinki -sivustolta.

 

Lue myös:

    Uusimmat