Fiona synnytti esikoisensa 48-vuotiaana – oli yrittänyt 15 vuotta tulla raskaaksi: "Minulla on nyt pieni ihmeeni"

Milloin pitäisi havahtua perheen perustamiseen? 0:52
Milloin perheen perustamiseen pitäisi havahtua?

Brittinainen sai esikoisensa 48-vuotiaana 15 vuoden yrittämisen jälkeen, kertovat Daily Mail ja Metro

Fiona McCluskey ja hänen aviomiehensä Darren, 47, olivat haaveilleet jälkikasvusta siitä lähtien, kun olivat menneet naimisiin vuonna 2004.

Lääkäri suositteli koeputkihedelmöitystä

Ensin he yrittivät saada lasta pari vuotta luonnollisin keinoin. Sitten he menivät lääkäriin ja Fionalle kerrottiin, että hän tarvitsisi koeputkihedelmöityksen. 

– Ensimmäisen kerran saimme ilmaiseksi ja sitten maksoimme toisesta, mutta molemmat kerrat epäonnistuivat, Fiona kertoo Daily Mailille.

Pariskunta pisti vauvahaaveet jäihin vuonna 2011, kun molemmat joutuivat työttömiksi. Päästyään taas töihin he alkoivat säästää rahaa.

Vaihdevuosioireet alkoivat

Vuonna 2014 he matkustivat Barcelonaan klinikalle hedelmöityshoitoja varten. Tämänkertaisen koeputkihedelmöityksen jälkeen Fiona tuli raskaaksi, mutta kyseessä oli kohdunulkoinen raskaus.

45-vuotiaana, vuonna 2015, Fionalla alkoi ilmetä menopaussin oireita, joten hänen ei uskottu enää voivan saada lapsia.

Kuudes kerta toi iloisia uutisia

Fiona kieltäytyi luovuttamasta lapsihaaveiden suhteen. Barcelonalaisella klinikalla hän sai uudenlaista hoitoa, johon kuului myös se, että hänen kuukautisena käynnistettiin uudelleen. 

Vuonna 2018 tehty kuudes koeputkihedelmöitysyritys toi hyviä uutisia: 47-vuotias Fiona oli raskaana. Hän synnytti tyttärensä Ella-Janen toukokuussa 2019.

Hedelmöityishoitoihin kului yhteensä 50 000 puntaa. Se ei tuoretta äitiä harmita.

– Emme ikinä olisi uskoneet, että näin tapahtuu meille. Joskus toivoin, että olisin aloittanut lapsen yrittämisen aiemmin, mutta olen kiitollinen siitä, että minulla on nyt pieni ihmeeni, Fiona pohtii Daily Mailille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Dailymail.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat