Valtiovarainministeri Kulmuni otti hampaisiinsa Ylen uutisen Finnairin vuorojen lopettamisesta: "Kaikkinainen spekulaatio kannattaa lopettaa"

Finnair lopettamassa lennot useisiin kotimaan kohteisiin, uutisoi Yle – yhtiö ei kommentoi, MTV Uutiset kysyy aiheesta Kajaanin kaupunginjohtajalta 4:58
Lisää aiheesta MTV Uutiset Livessä!

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni on kommentoinut Ylen uutista Finnairin kotimaan lentoreittien lakkauttamisesta.

Kulmunin mukaan kotimaan yhteyksiä on syytä palauttaa mahdollisimman pian, kun koronasta toivutaan.

– Kaikkinainen spekulaatio maan sisäisten reittien kokonaan lakkaamisesta kannattaa lopettaa ennen edes sen alkamista, Kulmuni toteaa.

Ylen tietojen mukaan Finnair saattaa lopettaa lentämisen kokonaan useille kotimaisille lentoasemille ensi kevääseen asti. Ylen mukaan päätös koskee lentoja Jyväskylään, Joensuuhun, Kemi-Tornioon, Kajaaniin ja Kokkola-Pietarsaareen.

Yle kertoo, että lentoliikenne näillä asemilla on ollut maaliskuusta alkaen jäissä koronaviruksen aiheuttaman epidemian seurauksena, mutta reitit kyseisille asemille ovat myös Finnairin heikoimmin tuottavia. Ylen mukaan on mahdollista, että lennot näillä kentillä eivät jatku lainkaan.

Myös Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen suhtautuu ajatukseen vuorojen lakkauttamisesta kielteisesti.

– Jos Finnair toteuttaa nämä aikomukset, se on hirveä isku maakuntien elinvoimalle ja yrittäjyydelle – ja outo kiitos siitä, että veronmaksajia tarvitaan yrityksen pelastamiseen, Pentikäinen kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat