Mainos

Finnair teki touko–kesäkuun matkustajaennätyksensä – Jalkapallon MM-kisoilla iso rooli

2:31

Finnair takoi touko-kesäkuun aikana kuukausikohtaiset matkustajaennätyksensä.

Oman osansa ennätykseen toi Venäjällä järjestetyt jalkapallon MM-kilpailut, jotka näkyivät erityisesti Euroopan ja Pohjois-Amerikan reiteillä. Toimitusjohtaja Pekka Vauramon mukaan jatkossa kasvua haetaan Aasian suunnalta.

– Koko vuoden kasvu tulee olemaan noin 15 prosenttia tänä vuonna. Se on noin kaksinkertainen siihen miten markkina kasvaa. Olemme rohkeasti hakemassa lisää matkustajia ja markkinaosuutta. 

Finnairin liiketulos nousi huhti-kesäkuun aikana lähes 28 prosenttia ja liikevaihto liki 13 prosenttia. Vauramo pitää kokonaisuutta hyvänä.

– Taustalla on kova työ mitä Finnairissa on tehty, säästöohjelmat jotka loppuivat vuoden 2014 lopussa ja sen jälkeen reipas, rohkea ja iso kasvu.

Polttoainekustannukset näkyvät loppuvuodesta

Finnairin koko vuoden liiketuloksen uskotaan yltävän suunnilleen viime vuoden tasolle. Polttoaineen hinnan tuntuva nousu näkyy kustannuksissa etenkin loppuvuoden aikana.

– Polttoaineen hinnan vaikutus meille tulee viiveellä, oli se sitten nousua tai laskua, kun me suojaamme tuota polttoainetta, tästä kun mennään eteenpäin niin tunnemme nousun voimakkaammin, Vauramo toteaa. 

Samaan aikaan kun Finnair ilmoitti liikevaihtonsa kasvusta, kyykkäsivät yhtiön osakkeet pörssissä jyrkkään alamäkeen. Aamupäivällä hinta kävi jo yli 17 prosentin laskussa, mutta on jo palautunut hieman takaisin iltapäivän aikana. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.