Finnair sai ensimmäisen haastajan suoralle Helsinki-Kiina-reitille – yhtiön ensimmäinen lento laskeutui Helsinki-Vantaalle eilen

Juneyao Airin ensimmäinen lento Helsinki-Vantaan lentokentälle laskeutui lauantaina 28. kesäkuuta. Yhtiö haastaa Finnairin ensimmäisenä suoralla Helsinki-Kiina-reitillä.

Kiinalaisyhtiön Boeing 787 Dreamliner -laajarunkolentokoneella tehtävät lennot tarjoavat yhtiön mukaan joustavamman ja kätevämmän lentokokemuksen matkustajille.

Shanghaissa päämajaansa pitävä, vuonna 2006 perustettu Juneyao Air on yksityinen kiinalainen lentoyhtiö. Sen operoi yli 140:ä lentoreittiä pääasiassa kotimaassa ja ulkomailla pääasiassa Shanghaista ja Nanjingista.

Yhtiön mukaan vuonna 2018 sen lennoilla matkusti yli 18 miljoonaa matkustajaa. Juneyao Airin 72 lentokoneen laivue koostuu Airbus A320 ja Boeing 787 Dreamliners -lentokoneista.

Vähittäiskauppa, rahoitusala...

Pörssilistattu Juneyao Air on kiinalaisen Shanghai JuneYaon tytäryhtiö. Yli 17 000 henkilöä työllistävän konsernin muihin liiketoiminta-aluesiin kuuluu muun muassa vähittäiskauppa, rahoitusala, koulutuspalvelut ja meijeriala.

Juneyao Air aloitti 28. kesäkuuta myös lentokoodiyhteistyön Finnairin kanssa. Finnairin matkustajat voivat jatkaa lentoja Shanghaista Juneyao Airin lennoilla Kiinan muihin kaupunkeihin, kuten Xianiin, Nanjingiin ja Chongqingiin, johon Finnairilla on myös suorat lennot.

Helsinki-Vantaalle saapuvat Juneyao Airin matkustajat taas voivat jatkaa Finnairin lennoilla Kuopioon, Rovaniemelle, Ouluun, Kemiin ja Ivaloon. Juneyao Air on yhteistyökumppani lentoyhtiöiden yhteenliittymä Star Alliancessa, kun Finnair on mukana sen kilpailijassa One Worldissä.

Finnairin kasvu nojannut Aasian liikenteeseen

Finnairin viime vuosien kasvu on nojannut voimakkaasti Aasian liikenteen kasvamiseen ja se on markkinoinut olevansa suorin yhteys Aasian ja Euroopan välillä.

Yhtiö on viime vuosina myös investoinut juuri kaukoliikenteen kapasiteetin kasvattamiseen ostamalla lukuisia A350-lentokoneita.

Edellisvuosi oli Finnairille kolmas peräkkäinen nopean kasvun vuosi. Liikevaihto kasvoi noin 10 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. Vaikka koko vuoden vertailukelpoinen liiketulos pieneni hieman, se oli reilut 169 miljoona euroa.

Lue myös:

    Uusimmat