Koronan ja sodan runtelema Finnair hakee uutta kasvua: Merkittävä laajennus Lähi-Itään kolmesta Pohjois-Euroopan maasta

Finnairin lentoreitti Aasiaan muuttui radikaalisti:"Jokaisen lentäjän unelma" 5:19
Katso myös video: Finnairin lentoreitti Aasiaan muuttui radikaalisti: "Huikeat maisemat"

Finnair aloittaa päivittäiset lennot Helsingistä, Kööpenhaminasta ja Tukholmasta Qatarin pääkaupunki Dohaan.

Kyseessä on Finnairin ja Qatar Airwaysin yhteistyö. On myös mahdollista, että yhteistyön myötä Finnair alkaa operoida Qatarin kanssa neljättäkin reittiä Dohan ja jonkin muun eurooppalaisen kohteen välillä.

Yhtiöt jakavat näiden reittien rahti- ja matkustajakapasiteetin, ja yhteistyötä tukee laaja codeshare-sopimus.

Laaja reittiverkosto

Yhteistyön myötä Finnairin asiakkaille avautuu Qatar Airwaysin yli sadan kohteen verkosto Dohasta Australiaan, Uuteen Seelantiin, Kaakkois-Aasiaan, Lähi-Itään ja Afrikkaan. Samalla Qatar Airwaysin asiakkaat voivat lentää Finnairin pohjoisen kohteisiin.

Ensimmäiset lennot lennetään marras-joulukuussa 2022, ja ne lennetään Finnairin Airbus A330-lentokoneilla.

Uutta strategiaa haetaan

Finnair on ajautunut koronapandemian ja Ukrainan sodan myötä vaikeaan tilanteeseen. Ensin korona romahdutti matkustajamäärät ja viimein koronan otteesta päästyään Ukrainan sota iski yhtiöön voimakkaasti. Finnairin strategia nojasi Aasian-lentoihin, mutta Venäjän ilmatilan sulku vaikuttaa Helsingin etulyöntiasemaan merkittävästi.

Nyt yhtiö etsiikin uusia toimintamalleja ja strategiaa operoida tulevaisuudessa. Yhtiö on alkanut lentää kaukolentoja esimerkiksi Ruotsin Tukholman lentokentältä Yhdysvaltoihin ja Aasiaan.

Lisäksi yhtiö on panostanut Pohjois-Amerikan ja Intian-reittien kasvattamiseen myös Helsingistä. Viimeisimpänä Pohjois-Amerikan reittiverkoston lisänä nähtiin uusi lentoyhteys Helsingistä Texasin Dallasiin.

Kassavirtaa yhtiö on myös hankkinut vuokraamalla lentokalustoaan henkilökuntineen muille lentoyhtiölle, kuten British Airwaysille.

Lue myös:

    Uusimmat