Finnair palkkaa yli 100 uutta lentäjää – haussa sekä kokeneita lentäjiä että vasta-alkajia

Finnairilla pulaa lentäjistä 1:53

Lentoyhtiö Finnair on aloittanut yli 100 lentäjän rekrytoinnin. Yhtiö hakee kokeneita liikennelentäjiä ja ihmisiä, joilla ei ole vielä aiempaa lentokokemusta.

Hausta valitut vasta-alkajat voivat valita joko noin kaksi vuotta kestävän opintojakson Suomen Ilmailuopistossa tai puolitoistavuotisen, Finnairille räätälöidyn Multi-Pilot License -koulutusohjelman, jonka yhtiö toteuttaa yhdessä Patria Pilot Trainingin kanssa.

Kokeneille lentäjille yhtiö järjestää perämieskurssin ja tyyppikoulutuksen.

Finnair kertoi toukokuussa palkkaavansa uusia lentoemäntiä ja stuertteja:

Finnair palkkaa uusia lentoemäntiä ja stuertteja 1:44

"Finnairin kasvu on hyvässä vauhdissa"

Finnairin tuoreiden rekrytointien taustalla on yhtiön hurja kasvuvire. Yhtiön huhti-kesäkuun tulos oli Finnairin kaikkien aikojen paras toisen vuosineljänneksen tulos. Vertailukelpoinen liiketulos loikkasi kolmesta miljoonasta eurosta 38 miljoonaan ja liikevaihto kasvoi 11 prosenttia 633 miljoonaan euroon.

– Finnairin kasvu on hyvässä vauhdissa, ja uusiutuva laivastomme ja kasvava reittiverkostomme avaa jälleen uusia mahdollisuuksia lentäjän urasta kiinnostuneille. Erinomaisessa tiimissämme on hyviä kehittymisväyliä aina kapteeniksi ja lennonopettajaksi saakka, sanoo kapteeni ja Finnairin lentotoiminnan johtaja Jari Paajanen tiedotteessa.

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo MTV:n Uutisextrassa maaliskuussa:


Finnair kertoo haun olevan auki elokuun loppuun ja valintaprosessin kestävän kaikkiaan noin kahdeksan kuukautta.  

Lue myös:

    Uusimmat