Finnair otti jo maskipakon käyttöön, mutta rantautuvatko suojamaskit Suomessa liikennevälineisiin ja kauppoihin? STM:n suositus annetaan mahdollisimman pian

Finavia tulee vaatimaan maskien käyttöä elokuun loppuun asti – tekeekö maskivaatimus lentomatkustamisesta koronaturvallisen? 3:21

Finnair vaatii jatkossa lentokentillä ja matkustajilta suojamaskien käyttöä. Tekeekö maski lentämisestä koronaturvallista?

– Kyllähän se saattaa jonkin verran suojata. Jos minulla on maski, en levitä virusta toisiin. Toisaalta siinä ei saa unohtaa muita asioita, kuten turvaetäisyyksiä sekä käsi- ja yskimishygienian, Sosiaali- ja terveysministeriön STM:n johtaja Tuija Kumpulainen kertoi tänään Kymmenen Uutisissa.

Kumpulaisen mukaan suojamaskiin ei saisi koskea, joten syöminen ja juominen lentokoneessa ei välttämättä onnistu. Periaatteessa suotavinta olisi Kumpulaisen mukaan ottaa uusi maski, mikäli syö tai juo lentomatkalla.

– Toki siinä tulee sitten tauko maskin käytössä.

Maskipakko saattaa levitä Kumpulaisen mukaan myös muihin liikennevälineihin. Suomessa pohditaan, annetaanko suositus asiasta vai ei. Aiemmin suositusta ei annettu, koska maskien riittävyydestä terveysammattilaisille ei ollut varmuutta. Nyt tilanne on jo parempi.

– Yleinen suojamaskitilanne on parempi kuin kuukausi sitten. Sanoisin, että tilanne on tällä hetkellä kohtuullinen. Tietysti kysymys on siitä, kuinka pitkälle mennään. Jos kaikki käyttäisivät maskia koko ajan, niin ei se ole mikään olematon määrä.

STM:n suositus suojamaskien käytöstä kaupungilla liikkuessa tulee Kumpulaisen mukaan mahdollisimman pian.

Lue myös:

    Uusimmat