Finnair muuttaa lentojärjestelyjään Hongkongiin: Tuplamiehityksen avulla koko miehistö ei jää enää jumiin koronatestin takia

Maahantuloa rajoitetaan eteläisestä Afrikasta Omikron-muunnoksen takia – tätä se tarkoittaa 5:11
Maahantuloa rajoitetaan eteläisestä Afrikasta Omikron-muunnoksen takia – tätä se tarkoittaa

Finnair muuttaa käytäntöjään Hongkongiin suuntautuvilla lennoilla, jotta koneen miehistö ei enää jäisi jumiin Kiinan tiukkojen koronarajoitusten vuoksi.

Jatkossa Finnairin Hongkongiin lentävissä koneissa on lentäjiä tuplamäärä, jolloin toiset lentäjät lentävät toiseen suuntaan ja heidän levätessään toiset lentävät takaisin Suomeen. Näin lentäjien ei tarvitse poistua koneesta, jolloin vältetään mahdolliset karanteenit ja varmistetaan miehistön pääsy takaisin Suomeen.

Eilen yksi Finnairin lentäjä antoi positiivisen koronatestituloksen saavuttuaan Hongkongiin. Sen seurauksena lentäjä määrättiin sairaalaan ja koko muu miehistö eristyksiin jatkotartuntojen estämiseksi. Vielä ei tiedetä, milloin lentäjät saadaan takaisin Suomeen. Muuhun miehistöön kuuluu kaksi lentäjää ja hongkongilaisen alihankkijan kautta hankittu matkustamomiehistö.

Omikron kiristää Hongkongin rajoituksia entisestään

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että yhtiö tekee aktiivisesti työtä lyhentääkseen eristyksiin määrättyjen lentäjiensä karanteenia ja saadakseen heidät Suomeen. Suomen Hongkongin-pääkonsulaatista kerrotaan, että he tekevät yhteistyötä lentoyhtiön kanssa asian selvittämiseksi. Edustuston päällikkö, pääkonsuli Johanna Karanko ei pysty kommentoimaan, voidaanko karanteenia lyhentää.

Karanko kommentoi, että Hongkongissa on voimassa erittäin tiukat säännökset, ja uusimpien tietojen mukaan maailmalla levinnyt omikronvirusmuunnos tulee entisestään kiristämään maahansaapumissääntöjä heille, jotka tulevat maista, joissa omikronia on todettu. Konsulaatti kertoo seuraavansa aktiivisesti rajoitusten kehittymistä ja tiedottavansa uusista suomalaisia koskevista rajoituksista konsulaatin Facebookissa.

Finnair ei muuta lento-ohjelmaansa, vaan lentää yhä Hongkongiin neljästi viikossa ja lentää lisäksi viikoittain kaksi rahtilentoa.

Lue myös:

    Uusimmat