Finnairin lentäjällä koronatartunta – "Miehistö asetetaan karanteeniin Hongkongissa"

Finnairin lentäjällä on todettu koronatartunta Hongkongissa ja hän on joutunut sairaalahoitoon. Finnair vahvistaa tiedon MTV Uutisille.

Kyseessä oli tämänpäiväinen lento Helsingistä Hongkongiin. Lentäjä oli antanut positiivisen testinäytteen Hongkongin maahantulotestauksessa ja hänet oli ohjattu lääkäriin.

 – Olemme saaneet paikallisilta viranomaisilta juuri vahvistuksen, että miehistö asetetetaan karanteeniin Hongkongissa, Finnairin viestintäpäällikkö Mari Kanerva kertoo sähköpostitse.

– Yksi lentäjä on antanut positiivisen koronavirustestin Hongkongissa ja hänet on lähetetty sairaalaan. Kaksi muuta lentäjää ja muu kabiinihenkilökunta on lähetetty Hongkongin hallinnon karanteenikeskukseen, kertoi Finnairin Etelä-Kiinan-, Taiwanin- ja Filippiinien-aluejohtaja Stan KwongKauppalehdelle aiemmin.

Miehistön oli tarkoitus palata huomenna

Finnairilta kerrotaan, että paluulennon oli määrä lähteä kyseisellä miehistöllä huomenna. 

Koronasäädökset ovat Aasiassa tunnetusti tiukkoja. Kauppalehti arvioi, että on mahdollista että kyseinen kone ei pääse palaamaan viikkoon Suomeen, sillä karanteeniin asetettuja ei päästetä Hongkongissa palaamaan kotimaahansa edes tyhjällä lennolla ennen karanteenin päättymistä. 

– Hongkongin maahantulomääräysten mukaisesti miehistön jäsenet ja matkustajat testataan PCR-testein ennen lähtöä Hongkongiin, ja näin on menetelty myös tässä tapauksessa. Teemme yhteistyötä paikallisten viranomaisten ja Suomen konsulaatin kanssa asian selvittämiseksi, Kanerva toteaa.

Mikäli koronavirustapauksia ilmaantuu enemmänkin, voi Finnairia odottaa Hongkongin hallinnon nykyisten sääntöjen mukaan jopa muutaman viikon lentokielto Hongkongiin, kertoo Kauppalehti.

– Tässä vaiheessa tämä ei vaikuta muiden lentojen operointiin, Kanerva toteaa MTV Uutisille.

Uutista päivitetty 13.30 tuoreemmalla tilannetiedolla karanteenista.

Uutista päivitetty 28.11.2021 kello 12.00: Finnair kommentoi asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja