Mainos

Finnair: Mittaristoja tuskin vaihdetaan - AP:n uutinen väärinkäsitys

Finnairin Airbus-lentäjän Pekka Peräkylän mukaan uutistoimisto Associated Pressin tieto Airbus-lentokoneiden nopeusmittauslaitteistojen vaihtamisesta on todennäköisesti väärinkäsitys.

- Uskallan epäillä uutista väärinkäsitykseksi, koska jos tällaiseen liikkeeseen lähdettäisiin, Finnairilla tiedettäisiin asia samaan aikaan Air Francen kanssa.

Peräkylän mukaan Airbus on kuitenkin lähettänyt lentoyhtiöille muistutuksen lentoihin liittyvistä käytännöistä.

- Väitän, että kaikki hyvät lentoyhtiöt ovat tässä ajan tasalla, eikä Airbusin muistutus aiheuta lentoyhtiöissä toimenpiteitä. Finnairilla kaikki on kunnossa, Peräkylä sanoo.

AP:n saamien tietojen mukaan Air France olisi lähettänyt lentäjilleen muistion, jossa todetaan yhtiön Airbus-laivueen nopeusmittauslaitteistojen uusimisesta lähiviikkojen aikana.

Vaihdettavien osien joukossa olisivat AP:n tietojen mukaan ainakin lentokoneiden nopeutta mittaavat Pitot-putket. Erään teorian mukaan maanantainen turma saattoi johtua myrskyssä jäätyneiden Pitot-putkien antamasta väärästä nopeusinformaatiosta.

Peräkylän mukaan Pitot-putkien jäätyminen on epätodennäköistä

- Jäätynyt putki toki antaa väärää informaatiota, mutta kun lentokorkeus on 10-11 -kilometriä, jäätymisilmiö on harvinainen. Lisäksi Pitot-putket ovat sähköisesti lämmitettyjä koko lennon ajan. Ne pysyvät lämmitettyinä niin kauan, kun lentokoneessa riittää virtaa.

Peräkylä tähdentää, että Finnair tulee lentoturvallisuuteen liittyvissä asioissa avoimesti julkisuuteen.

- Lentoturvallisuudessa ei ole mitään hämärää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.