Mainos

Finavia keskeytti Wingon lentotoiminnan

Lentokenttä- ja lennonvarmistuspalveluja tarjoava Finavia on keskeyttänyt Wingo xprs -yhtiön lentotoiminnan, kertoo YLE Uutiset. Finavia ei toistaiseksi anna Wingolle ja sen lennoista vastaavalle Jet Airille lennonjohtopalveluita yhtiön rahoitusepäselvyyksien johdosta.

Finavia keskeytti lennonjohtopalveluiden tarjoamisen myöhään eilen sen jälkeen, kun Wingon lento Tukholmasta oli laskeutunut Lappeenrannan kentälle. Kone hinattiin lentokonehalliin, jossa sitä säilytetään toistaiseksi.

- Wingo ei ole kyennyt maksamaan meille kaikkia vaadittuja maksuja. Olemme yrittäneet osaltamme luotottaa sitä, mutta emme voi loputtomiin luototusta tehdä, sanoo Finavian lentoasemaliiketoiminnan johtaja Reijo Tasanen.

Finavian mukaan sillä on saatavia Wingo xprs -yhtiöltä noin 100 000 euron arvosta muun muassa maksamattomista lennonjohtopalveluista sekä lentoasemamaksuista. Lisäksi eri yhtiöille saatavia on kertynyt lentokoneiden huolloista ja maapalveluista.

Wingo xprs on lentänyt Turusta ja Tampereelta Ouluun sekä Lappeenrannasta Helsinkiin. Yhtiö aloitti viime viikolla myös lennot Helsingistä Brommaan. Toistaiseksi kaikki lennot on peruutettu, koska yhtiö ei saa lennonjohtopalveluita Suomessa.

Lappeenrantaan Wingo ehti lentää vain neljän kuukauden ajan ennen toiminnan keskeytymistä.

YLE Uutisten mukaan Wingon toimitusjohtajan Holger Holm kertoo, että yhtiö pyrkii jatkamaan toimintaansa mahdollisimman pikaisesti. Wingo xprs:n hallitus on ollut aamupäivällä koolla pohtimassa tilannetta.

Wingo xprs on turkulainen markkinointiyhtiö, jolla ei ole omia lentokoneita eikä lentohenkilökuntaa. Yhtiö ostaa lentopalvelut puolalalaiselta Jet Air -yhtiöltä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.